Post Top Ad

SÖZ MERASİMİ İÇİN EL YAPIMI SABUN SÜSÜ TASARIMI

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere farklı bir konu hakkında bilgi vereceğim.. Hepimizin bi söz, nişan ve hediyeleşme merasimi vardır elbet ya da şu anda hazırlıkta olanlar vardır illaki bende yaklaşık bir buçuk iki yıl önceki sözümde kendi el emeğimle yaptığım ve misafirlerime dağıttığım söz hediyelerimden bahsedeceğim size ve belki siz de ( böyle şeylerle uğraşmayı sevenler için) yapmak istersiniz diye bi yazısını yazmak istedim :)

Ben böyle süslü püslü şeylere özellikle de kendim yapmışsam bayılırım ve hediyeleşmekten de büyük zevk alırım :) Söz merasimimde sevdiklerime ne hediye etsem ne yapsam diye düşünüp araştırırken birkaç seçenek buldum ve sonrasında da söz sabunları yapmaya karar verdim :) Tabi siz zevkinize göre bunlara ilaveten yanına mini havlu ekleyebilirsiniz ya da kokulu keseler, lavanta keseleri vs hediye edebilirsiniz..

Benim söz sabunlarımın malzemelerine önce değineceğim, aslında fotoğrafları vardı fakat bi kaç yıl olunca gitmiş ama son halleri var onları paylaşıp malzemeleri de anlatacağım :)  

Malzemeler:

*Sözünüz kaç kişilikse o kadar beyaz renkli sabun ( yaklaşık 25-30 ideal), Bimde rahatlıkla ve uygun fiyata bulabilirsiniz

*Renkli ince şerit ( rengi isteğinize göre ben pembe tercih ettim )

*Desenli peçete 

*Yapıştırıcı (Pritt marka uhu güzel oluyor)

*Makas

*Sabunların üzerine isteğinize göre süs ( ben uğurböceği tercih ettim) 

*Şeffaf mini poşetler 

Yapılışı:

Önce desenli peçeteleri en ince katına kadar ayırıyorsunuz. Daha sonra da istediğiniz desenli kısmı sabunların boyutuna göre iki tarafına da olacak şekilde kesiyorsunuz. Ardından kestiğiniz peçeteleri uhu ile sabunların ön ve arka kısımlarına yapıştırıyorsunuz boş yer kalmayacak şekilde. Onların bi süre kurumasını bekleyip 10-15 dakika sonra da renkli şeritleri yine sabunların kenar kısımlarını kapatacak şekilde kesip kenarlarına yapıştırıyorsunuz uhuyla dikkatlice. Bu işlem az uğraştırıyor tabi ama her işin bi zorluğu var sonuçta :) 

Onlarda bittikten sonra son rötüş işlemi olan sabun için aldığımız süsleri köşesine bi yere yapıştırıyorsunuz ( ben uğur böceklerimi ekledim ve çok güzel oldu ). Artık sabunlar poşetlenmek üzere hazır ve hepsini tek tek şeffaf poşetlere koyup o renkli şeritlerle de kurdele olarak bağlayabilirsiniz :)

Sabunlarımız misafirlerimize dağıtılmak üzere hazırrr :)
Ve işte benim sözümde yaptığım sabunlarımın son halleri :) Fotoğraflar iyi bi çekim değil o zamanın şartlarıyla o yüzden kusura bakmayınız :)

pembedunyamm42.blogspot.com


pembedunyamm42.blogspot.com


pembedunyamm42.blogspot.com

Bu tarz işlerle uğraşmayı sevenlere özellikle umarım yardımcı bir fikir olmuştur. Emin olun çok güzel oluyorlar ve misafirlere de ayrı bir jest oluyor. Ve güzel bi hatıra olarak saklıyorlar biçoğunun evinde ilerleyen zamanda gördüm ve bu bile beni çok mutlu etti :) 

Umarım sizler de beğenmişsinizdir sizin varsa bu tarz anılarınız sizler de fikirlerinizi yazabilirseniz mutluluk duyarım :)

Sevgiler

10 yorum:

  1. Ayy süper olmuşlarr bayıldım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlar. Bende aynısını 2-3 yıl önce bayramda hediye etmek üzere yapmıştım .Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel böyle tasarimlarls uğraşmayi da ugrasanlari da çok severim çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Böyle emek harcayıp yapılanlar gibi olmuyor hiçbir şey :) bende böyle söz nişan düğün merasimlerine lavantayı çok yakıştırıyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi aynen kendi el emeği gibisi olmuyor canım elbette onlar da güzel seçenekler :)

      Sil
  4. çok güzel gorunuyorlar cnm ellerine sağlık.
    takibe aldım

    bende beklerim
    http://tesetturnotlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ederim tabiki hemen bakıyorum bende :)

      Sil
  5. Gerçekten çok çok güzel olmuşlar, bir de pratik görünüyor :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım benim beğenmene sevindim :)

      Sil

Post Top Ad