Post Top Ad

Marmaris Dalyan Turu

Herkese merhaba.. Tatilden geleli uzun zaman olsa da tatille ilgili yazıları bi türlü bloğa ekleyememiştim. Tek uğraş alanım blog olmadığı için haliyle bazen aksayabiliyor :) Bugün de Marmaris seyahatimden bi bölüm olan Dalyan Turu'ndan bahsederek hem gitmeyenlere bir fikir vermek hem de oradaki gördüğüm güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim :)


Marmaris bir doğa harikası!Bana göre adeta bir cennet diyarı! Her bir beldesi ayrı bir güzel ayrı bir tarihsel kokular yayan, etkileyici ve de gizemli. Dalyan da Marmaris'in mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden. Bu beldeye karayolu ile de ulaşım mümkün olsa da tavsiyem mutlaka bir tur ile buraları gezmeniz. Çünkü turlar sayesinde hem farklı farklı yerleri keşfediyor, hem onlar hakkında bilinmeyen hikayeleri öğreniyor hem de eğlenceli bir seyahat olanağı elde ediyorsunuz.


Bizim Marmaris Dalyan Turu için yolculuğumuz sabah 08:00 gibi başlayıp akşam 18:30 gibi falan son buldu. Turumuzun ilk ayağı olan Marmaris Cennet Adası denizinin rengiyle ve doğasıyla beni adeta kendine aşık etti. O kadar güzel bir havası var ki insan buradan gitmek istemez. Güneş size ve denize gülümserken eşsiz manzarasına kapılıveriyorsunuz. Burada kısa bir yüzme molası veriliyor ve güzel resimler de çekinildikten sonra tura devam :)




Ardından daha uzun bir yolculuk bizi bekliyor. Çünkü sıradaki durağımız güzel sazlıkların da arasından geçerek ulaşacağımız Muğla'nın en güzel ve en çok ziyaret edilen plajlarından biri olan İztuzu Plajı. Tabi bu sırada sazlıkların arasından geçebilmek için gemilerden indirilip küçük teknelerle seyahate devam ediyorsunuz :) 

Plajın diğer bir adı ise Carretta Carretta denilen kaplumbağaların da yaşama alanı olduğu ve yumurtalarını bıraktıkları bir yer olduğu için "Kaplumbağa Plajı". Bu Carretta Carretta kaplumbağalar gündüz çok seyrek olarak karşınıza çıkabilirken ki ben de o şanslılardan biri olarak bi kaç tane gördüm ve çok net olmasa da malesef sizler için fotoğraflamaya çalıştım :) 

Aslen bildiğim kadarı ile geceleri çok sık uğruyorlar. Ondan dolayı saat 20:00 ile 08:00 arası plaj kapanıyor ve etrafta ses ya da gürültüye izin verilmiyor. Sonuçta onlar da birer canlı ve onların korunması için gereken tüm önlemler alınıyor hatta yaralı olan kaplumbağalar için tedavi merkezinin bile olduğunu duydum ne mutlu!




Peki ya İztuzu Plajı? Bu kadar güzel bir plaj bu kadar güzel incecik bir kum olamaz. Tek kelime ile muhteşem bir plaj diyebilirim. Burada yüzmesi de o kadar keyifliydiki tadını çıkarmaya çalıştık açıkçası. Ve bu plajın muhteşem bir tarafı da deniz suyu ile tatlı su arasında bulunan ender plajlardan olması. Plajın epey bir bölümüne kadar derinlik aynı o yüzden çoçuklar ve çoçuklu aileler için de oldukça güzel..




İztuzu plajında epey bi yüzüp yorulduktan sonra sıradaki durağınız buram buram tarih kokan Kaya Mezarları bir diğer adıyla 
Krallar Mezarlığı. Bir efsaneye göre eskiden insanın mezarı ne kadar yüksekte olursa Tanrı'ya o kadar yakın olduğu düşünülürmüş. Bu nedenle kralların ve önemli insanların mezarları kayalara kazılıyormuş. Ama tabi burda beni en çok etkileyen bu mezarların binlerce yıl önce hangi teknik kullanılarak yapıldığının hala çözülememesi.. Birkaç önemli detay daha olsa da onlara değinip yazıyı uzatmayacağım.




Ve bu turun son yolculuğunda güzel bir çamur banyosu ve termal su keyfi sizi adeta dinlendiriyor ve dönüşe hazır hale getiriyor. Çamur banyosu esasen çok eğlenceli ve cilde iyi gelen bir işlem. Vücudunuza süreceğiniz bu çamuru cildiniz gerilene kadar 5-10 dakka beklettikten sonra buz gibi bir duş alarak o çamurlardan arınıyorsunuz. Cilde iyi geldiği söyleniyor. Lakin o soğuk duş sizi biraz şoklatıyor :)) Ama neyseki çamurlardan zorla da olsa arındıktan sonra gireceğiniz termal su sizi mükemmel dinlendiriyor ve çıkmak istemiyorsunuz zaten o sıcacık sudan :)



Tabi bu sırada bol bol fotoğraf çekinip güzel hatıralar da oluşturuyorsunuz :) Sonuç olarak ise çok memnun kalacağınız güzel bir Dalyan anınız oluyor :) Eşinizle, çocuklarınızla veya sevdiklerinizle bu güzel memlekete gelip böyle eğlendirici ve öğretici turlara katılmayı ihmal etmeyin derim :) 

Dalyan maceramızın sonuna geldiysek herkese mutlu haftasonları şimdiden!!!

Sevgiyle kalın 

Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip etmeyi unutmayın :)

İnstagram: pembedunyammm
Pinterest: pembedunyammm
Facebook: Pembe Dünyam Blog

16 yorum:

  1. wow, I envy how warm it is there!

    KireiKana

    YanıtlaSil
  2. Dalyan ve çevresini çok seviyorum ben de özellikle çamur banyosu çok eğlenceli oluyor ve komik fotoğraflarla güzel anılar bırakıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim canım harika yerleri var gezilecek ve Cennet Adası özellikle mükemmel!! Çamur banyosu da cidden çok eğlenceli :))

      Sil
  3. Ay bu soğuk havada içim açıldı resmen Ümran! Ne kadar güzelmiş! Seneye tatil için aklımızda olsun :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana o zaman Başakcim :) Tavsiye ederim mutlaka çok eğlendik biz bu turda inan :)

      Sil
  4. Karıkoca olarak uyumlu kombininize bayıldım. Beckhamları geçmişsiniz. Ay bu arada yeni dedikodu: Angelina Jolie ile Brad Pitt boşanıyormuş, çok üzüldüm. Ben onların birliktekiğini takdir ediyordum ::(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum ayy çok teşekkür ederiz ya çok mutlu oldum beğenmene :)) Sorma o konuya ben de aşırı üzüldüm ikisini çok seviyordum ve evlilik ilişkilerinin çok yapay olduğu şu sanatçı dünyasında onları çok takdir ediyordum ama üzüldüm :( Angelina Jolie hala onu sevse de o kararı vermek zorunda kalmış:(

      Sil
  5. me encantaria hacer uno de esos baños de barro

    YanıtlaSil
  6. Harika anlatmışsın yeniden gezmiş kadar oldum

    YanıtlaSil
  7. Tesadüf ki az önce ben de Dalyan gezisi ile ilgili bir yazı yazdım blogumda. Muğla çevresinde gerçekten çok fazla yer var gezilecek. Dalyan da en güzellerinden biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle ne güzel tesadüf olmuş hemen ben de bakıyorum yazına :)

      Sil
  8. İşte buralar gerçekten ülkemizin cennet köşeleri, hem yeşil hem mavi insan buralarda yaşlanmaz! Marmaris e mi yerleşsek ne yapsak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım inan şu an tek düşüncem o :)! Yerleşelim oralara tertemiz havası bile insana yetiyor.. Hiç durasım yok buralarda :)

      Sil

Post Top Ad