Post Top Ad

Elmalı Kurabiye Tarifi

Selam herkese :) Umarım keyifler yerindedir. Ben ne olsun bi yandan hamişliğin son aylarını geçirirken bi yandan da evde bişeylerle vakit geçirmeye çalışıyorum. Hazır doğum öncesi iznine çıkmışken mutfakla daha haşır neşir olduğum da doğrudur :D Bundan mütevellit bugün sizlere çok sevdiğim bir tarifle geldim :) Çay saatlerinin vazgeçilmezi: elmalı kurabiye.

elmalı kurabiye tarifi

elmalı tarçınlı kurabiye tarifi

Elmalı cevizli kurabiye / elmalı tarçınlı kurabiye açıkçası en hassas olduğum ve karşı koyamadığım tatlı grubundandır. Her gün olsa hayır demem yani :D Eee o zaman çok geciktirmeden tarifine geçelim mi :) Umarım beğenirsiniz.

Elmalı Harç
*3/4 elma
*20 gr tereyağı
*yarım çay bardağı şeker
*1 çay kaşığı tarçın
* yarım çay bardağı ceviz (iri parçalar halinde)

Hamuru:
*250 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*yaklaşık 2/5 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Yapılışı:

Önce tabiki harcını hazırlıyoruz ki hamurunu yaparken bi kenarda dinlenip soğusun :) Elmaları yıkayıp soyup rendeliyoruz. Tavaya koyduğumuz tereyağı ve şekeri önce karamelize edip biraz kavuruyoruz ardından elma rendesini ve 1 çay kaşığı da tarçın ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ve son olarak da cevizi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru için de bir kaba tereyağını, yoğurdu, yumurta sarısını, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip önce güzelce karıştırıyoruz. Ardından da yavaş yavaş unu ilave ediyoruz ve hamurumuzu oluşturuyoruz. Yumuşacık çabuk şekle gelen hamurumuz da hazır oldukta sonra sıra geldi şekil vermeye :D 

Ben elmalı kurabiyelerime iki farklı şekil verdim. Resimde de göreceğiniz gibi bi kısmını patates kesici ile diğer bi kısmını da hamur ruleti yardımı ile şeritler çizerek yaptım. Ve iki çeşit şekil ortaya çıkmış oldu. Güzel de oldu. Muhakkak tavsiye ederim!

ağızda dağılan elmalı kurabiye

Ve kurabiyelerimiz hazırrrr... Fırına verebiliriz efenim :D

kolay elmalı kurabiye tarifi

Sonrası çayla buluşması keyfi gibisi yok zaten. Ağızda kolay dağılan mis gibi kurabiyeler... Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :)

Sevgiler...

4 yorum:

  1. eline sağlık çok da severim bunu :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim keşke ikram edebilseydim 🥰🙈🙈

      Sil
  2. Elmalı kurabiye benim de hayır diyemediğim tatlardan, yalan yok!!! Şu yarım ay şeklinde olanlar da aşırı cezbetti beni!!! Ellerine sağlık Ümran'cım, keyifli dinlenmeler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canim benim evet dimi onun şekli biraz daha afilli benim de çok hoşuma gidiyor😍😍

      Sil

Post Top Ad