Post Top Ad

Evde Cilt Bakımı, Evde Cilt Bakım Maskeleri Nasıl Yapılır


Her bayan mükemmel ve ışıldayan bir cilt görünümüne sahip olmak istemektedir. Ev hanımı, öğrenci, çalışan bayan, genç, yaşlı tüm kadınlar ışıldayan bir cildinin olmasını ister.

Cildimiz kırılgandır ve zararlı kimyasallara maruz kalmak, cilt sağlığımız için büyük bir risktir. Stresli yaşam tarzı, yoğun çalışma programları, yetersiz uyku, yetersiz beslenme, çevre kirliliği, zararlı güneş ışınları (UVA / UVB), alkol ve aşırı sigara kullanımı, cildinizi sıkıcı ve kuru hale getiren başlıca faktörlerdir. 
Bunların hepsi hayatınızın bir parçasıdır ve onlardan kaçamazsınız. Ancak, onları kesinlikle önleyebilirsiniz. Elbette, yaşınıza bağlı kalamazsınız, ancak cildinizdeki ışıltı kaybını kesinlikle yavaşlatabilirsiniz.

Cildinizin daha parlak görünmesini, daha canlı ve kusursuz görünmesini istiyorsanız, bunun için cilt bakımı evde pratik bir şekilde yapılabilir. Hazır olarak alacağınız kremler ve maskeler ile kusursuz bir cilt bakımı evde pratik olarak yapmak mümkün müdür? Ya da hazır maske ve kremler yerine eldeki imkânlarla evde pratik cilt bakımı yapmak mümkün müdür?

Evde pratik cilt bakımı için, yapabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bu yöntemler ile görmek istediğiniz cilt yapısına kavuşabilirsiniz. Peki evde yapılacak cilt bakım önerileri nelerdir?

Yüzünüzü temizleyin: cilt bakımında öncelikli ve ilk yapılacak olan yüz ve cilt temizliğidir. Cildin temiz ve nemli kalabilmesi için sık-sık yıkanması gerekir.

Tonikleme işlemi: yüzün yıkanarak temizlenmesinin ardından tonikleme işlemi yapılmalıdır. Tonikleme ile cildin gözenekleri arındırılır, sivilce ve siyah noktaların oluşumu engellenir.,

Nemlendirici Kullanma: cildin temizliği kadar önemli olan bir diğer unsur da cildin nemlendirilmesidir. Cildinize uygun ve kaliteli nemlendiriciler ile cildinizin nemlenmesini sağlayınız.

Diş Bakımı: bakımlı, parlak ve temiz bir cilt mutlaka ışıl ışıl parlayan dişler ile tamamlanmalıdır. Cildinizin ışıltısını en güzel gülüşler ile desteklemelisiniz ve bunun için diş temizliği çok önemlidir.

Tüm bu saydıklarımıza ek olarak peeling, buhar uygulaması, aloe vera, bal, hindistancevizi yağı, limon suyu, kabartma tozu ve zeytinyağı gibi evde cilt bakım maskeleri de yapılarak evde cilt bakımı pratik ve sağlıklı olarak yapılabilir.

4 yorum:

Post Top Ad