Post Top Ad

Pazartesi, Ocak 24, 2022

Biskrem Kurabiye Tarifi

Yazar:
Karlı bir hafta başından herkese selamlar.. :) Bugün de içinizi ısıtacak güzel bir tarifle aranızdayım. Tabiki yine enerji dolu, ağzınızı tatlandıracak ve üstelik çok da pratik ve çayların yanına yakışacak çok güzel bir tarif: biskrem kurabiye tarifi


Biskrem kurabiye tarifi



Biskrem hani şu lise yıllarının vazgeçilmezi. Elimden hiç düşmezdi okulda.  Bide şekerim mi düşerdi ne çokkk fazla severdim ve hatta laf aramızda kimseye de vermek istemezdim  :D

Gelelim biskrem tarifine. 

Biskrem Kurabiye Malzemeler:

* 150 gr oda sıcaklığında tereyağ

*1 çay bardağı sıvı yağ 

* 1 su bardağı pudra şekeri 

* 4 yemek kaşığı nişasta 

* 1 yumurta 

* 1 çay kaşığı kabartma tozu 

* 1 paket vanilya

* Aldığı kadar un

İçine;

* Kahvaltılık çikolata


Biskrem kurabiye yapılışı



Biskrem Kurabiye Yapılışı:

Bir kaba un hariç tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Ardından yavaş yavaş unu ilave edin ve hamur yoğrulacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yayarak içine yarım tatlı kaşığı kadar çikolata sürüp geri kapatın. Üzerine bıçak ile şekiller verip yağlı kağıt serili tepsinize dizin :)

Ve önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin ve mis gibi biskrem kurabiyeleriniz hazırrrr...

Afiyet olsun şimdiden  :)


Pazartesi, Ocak 24, 2022

Kiralık Villa Deyince: Birebirvilla.com

Yazar:
kiralık villa



Kim sadece kendine ve ailesine özel paşalar gibi bir tatil yapmak istemez ki.. :) Hem de doğayla iç içe ister havuzlu ister muhafazakar isterseniz de apart ve sıcacık bir aile ortamı içerisinde.. Ben hiç hayır demem açıkçası.. Malumunuz tatil deyince ilk akla helen sessiz sakin huzur dolu bir ortam.. Bu ortamlar da en güzel eşinizle dostunuzla kafa kafaya yapacağınız muhteşem kiralık villa tatillerinde oluyor..


Hem bütçenize uygun istediğiniz villayı kiralayabiliyorsunuz hem de ev ortamındaki rahatlık tatilinize geliyor. Heryer tertemiz ve hijyenik bir ortam. Birebirvilla.com bu konuda aşırı profesyonel ve istediğiniz her seçeneğe uygun villa bulabiliyorsunuz. Balayı villaları, deniz manzaralı villalar,özel havuzlu villalar,muhafazakar villalar,geniş aile villaları veya ekonomik villalar..


Siteden tarattığınızda diğerleri gibi karşınıza azıcık seçenek çıkmıyor. Bolca seçenek var ve her türlü bütçeye uygun villa var.. Biz pandemiden itibaren genelde tatili kiralık villa olarak tercih ediyoruz. Günümüz koşullarında hem A'dan Z'ye herşeyinizle ilgilenen hem de en hijyenik ve sağlıklı koşullar sunan kiralık villa ve yazlıklar oluyor açıkçası :)


Hem aile rahatça tatilini yapıyor hem çoluk çoluk gözünüzün önünde güvende oluyor. Ne yiyip içtiğiniz belli.. Yeri geliyor mangalınızı yapıyorsunuz yeri geliyor havuzun saatlerce keyfini çıkarıyorsunuz ve tüm yılın yorgunluğunu mis gibi atıyorsunuz.






Bence bu yıl da erken rezervasyon imkanını değerlendirip şahane bir tatil için kolları sıvayıp hem uygun fiyata hem de dilediğiniz manzaralı villanızı kiralayın.  Birebirvilla.com da erken rezervasyonlu kiralık villa ve yazlıklar bölümünü inceleyebilirsiniz. 


Sevgiler...

Pazartesi, Ocak 17, 2022

Ferrero Çikolata Tarifi (Çikolata Tarifleri)

Yazar:
Ferrero Çikolata Tarifi


Selam herkese...Bugün size Ferrero Rocher çikolatalara meydan okuyacak şahane bir ev yapımı çikolata tarifi ile geldim :)!! Karantinadan kalan her geçen gün yeni tarifler deneme isteği bende halen devam ediyor :) Hele de az malzemeli ve pratik bir tarif ise hemen sizinle de paylaşmaya çalışıyorum ki denedim çok sevdim bayıldım ve hemen tarifimle geldim :)!!!


Ev yapımı çikolata


Hadi kolları sıvayalım o zaman bomba gibi bir Ferrero Çikolata tarifi gelsinnnn..


Ferrero Çikolata Malzemeler:

* 1 paket kakaolu bisküvi 

* 3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata 

* 15 adet tüm fındık 

* 4 yemek kaşığı kırık fındık 

* 1 paket çikolata ( 80 gram)

* 1/4 çay bardağı süt 


Çikolata tarifleri


Ferrero Çikolata Yapılışı;


Önce kakaolu bisküvilerimizi rondoda un ufak olana kadar çekiyoruz. Ardından kahvaltılık çikolatayı ekleyip tekrar çekiyoruz. Ve elimizle yoğuruyoruz eğer ki tam kıvama gelmediyse ki benimki biraz öyle oldu hemen çok az süt ilavesi yapıyoruz ve ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp içine bir adet fındık koyuyoruz :)


Sonra bi 15 dk buzlukta beklettikten sonra çıkardığımız topları benmari usulü erittiğimiz ve kırık fındıkları karıştırdığımız çikolataya bulayarak bi 10 dk daha buzlukta bekletiyoruz ve misss gibi nefis lezzetli ve bol fındıklı Ferrero çikolatalarımız hazır!!!


Deneyince bağımlısı olacağınıza eminim.. Şimdiden afiyet olsun :)

Çarşamba, Ocak 05, 2022

Fahhar.com Yorumlar

Yazar:

Yeni yılın ilk siparişini bilin bakalım ben nerden verdim :) İlk kez keşfettiğim ve iki kadın girişimci tarafından kurulan Fahhar.com alışveriş sitesinde neler yok ki.. Bi kere yerli üretim ve bir kadın girişimi söz konusu ise mutlaka orada ben varım.. Ürünler oldukça şık ve modern ve ayrıca her kesime ve tarza hitap eden ürünler..


Fahhar.com alışveriş yapanlar


Sitede hiç yabancılık çekmedim o yüzden.. Özellikle kadın tunik modellerine bayıldım desem yeridir.. Sweatshirt olanların renkleri de çok cici ve tarz. Yani kendime bakarken bi yandan da kardeşime ve anneme de birşeyler seçtim. Boş durmadım :)


Ha bir de gece elbisesi arayanlara da tavsiye edebilirim çünkü çok şık elbiseler gördüm sitede.. Yani sadece günlük kiyafetler degil gece kıyafetleri de olunca ekstra ilgimi çekti. Özel gün ve gecelerinizde ne giydim derdiniz olmayacak en azından :)


Ben neler aldım peki. Açıkçası ayakkabı kategorisindeki o kalın tabanlı beyaz sneakerları görünce hemen aldım. Çünkü hemen hemen herşeyle kombinlenecek parçalar ve rahatlar. Ve benim de en çok tercih ettiğim modeller.


Fahhar.com yorumlar

Beyaz sneakers modelleri


Kahve hasır terlikler ise yaz için alındı. Modeli ve rengi çok hoşuma gitti. Yazın elbise ve jeanlerle de çok tatlı duruyorlar. Kalıbı tam oldu ve kalitesi de çok güzel!


hasır terlik modelleri


Bir de son olarak siyah havuç pantolonu aldım. Özellikle iş yerinde rahat oluyor seviyorum :) Beli lastikli bilek boy mevsimlik bir pantolon. Üzerime tam oldu ve iyiki de beli lastikli.. Çok rahat ettim! 


siyah havuç pantolon


Fahhar.com hem şık hem klasik hem de tarz ürünler arayanlar için harika bir adres.. Ürünler aynı gün kargoya veriliyor ve jet hızıyla elinize ulaşıyor. Paketlemeleri oldukça özenli ve 200 tl ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz.. Güvenli ödeme sistemleri var bu da içinizi rahat ettiren birşey..


Ben hem ürünlerimden hem de yeni online alışveriş keşfimden çok memnun kaldım. Sanırım sık sık uğrayacağım bu siteye :) Sizler de hemen şimdi keşfedip uğramak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.


Sevgiler...

Post Top Ad