Post Top Ad

2017 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendleri


2017 makyaj trendleri

 
2017 yılı makyaja dayalı moda sektöründe ışıltılı, rengarenk bir yılı ifade ediyor. Neden diye soracak olursanız makyajda mat ürünler neredeyse bi kenara bırakılıp hele de yaz mevsimi kapıdayken 2017 ilkbahar ve yaz trendleri ışıl ışıl, aydınlık görünüm veren makyajları vurguluyor.

Dünyanın dört bi yanından "ışıldayın" nağmelerini hissedebiliyorum. 2016 yılı "yokmuş gibi makyaj" yani daha soft ve doğal makyajlar moda iken bu yıl daha canlı ve pastel tonların hakim olduğu bir yıl olacak. 2017 makyaj trendlerinin en önemli iki hedef noktası gözler ve dudaklar olacak. 

1) İDDİALI BAKIŞLAR, BÜYÜK GÖZLER

Bu yıl etkili bakışlar ve büyüleyici göz makyajları tamamıyle ön planda olacak. Bu yüzden makyaj çekmecenizdeki tüm göz kalemlerini çıkarın şimdiden :)! Gözler daha büyük görünecek bunun için de kızıl ve kiremit tonları farlarınızı özellikle kullanın hem göz kapaklarınıza hem de göz altlarınıza süreceğiniz bu farlarla bakışlarınızı derinleştirip, etkili bakışlar elde edeceksiniz! 

Ayrıca gözünüzü tamamen çevreleyeceğiniz göz kalemleri de küçük gözlerinizi daha da ortaya koyacak. Benim zaten uzun zamandır favorim olan iki rengim var biri kiremit diğeri ise koyu mürdüm. Her iki rengi de göz kapaklarıma ve göz altlarına uygulayarak makyajımın vurgusunu gözlere yüklüyorum harika oluyor yani en azından aldığım geri bildirimler öyle :) Yine aydınlık göz pınarları da unutulmasın tabi.

2) KIRMIZI DUDAKLAR

Kırmızı her yıl olduğu gibi bu yıl da çok moda hem kırmızı hem de pembe tonlarını bu yıl bolca kullanacağız. Kombinlerinizde ise yine en az bir kırmızı parça bulundurmanızı öneririm. Kırmızının asıl bu yıl ki odak noktası ise dudaklar tabiki. Hiç makyaj yapmasanız da bir kapatıcı ve kırmızı ruj bile sizi bu yıl çok asil gösterecek çünkü koyu dudaklar 2017 ilkbahar makyaj trendleri arasında. Kenarda bekleyen kırmızı ve bordo rujlarınızı piyasaya çıkartın derim bu sezon çok lazım olabilir :) Ayrıca her ten rengine giden bir kırmızı ton mutlaka var bunu da siz keşfetmelisiniz!

3) IŞILTILI MAKYAJ

Yine 2017 makyaj trendlerinden biri de ışıltılı ürünler, aydınlatıcılar özellikle likit aydınlatıcılar. Elmacık kemikleri, kaş kemikleri ve yüzünüzün vurgulamak istediğiniz her bi bölgesi mercek altında. Islak görünümlü makyajseverlere (strobing) yine gün doğdu bu yıl sizin yılınız :)!

4) ALLIK

Bu yıl makyajınızdaki kombinasyonlarınızda en büyük görevi üstlenenlerden biri de allıklar. Allıklarda renk seçenekleri çoğalacak ve özellikle allık ve ruj uyumu oldukça dikkat çekecek. Elinizi korkutmadan yanaklarınızı renklendirin :)

5) DAĞINIK KAŞLAR

Kaş farları ve kaş kalemlerini bu yıl bi kenara bırakabilirsiniz çünkü dağınık kaşlar bu yıl çok moda :) Kaşlarınızı hafifçe taramanız yeterli. 

2017 makyaj trendlerine kısaca bi göz attıysak şimdi mola zamanı. Sizler nasıl buldunuz?

Sevgiler

22 yorum:

  1. Çok güzel bir post olmuş canım...

    YanıtlaSil
  2. Işıltı olan her şey kabulüm :)

    YanıtlaSil
  3. dağınık kaşlar :)) favorim oldu

    YanıtlaSil
  4. ışıltılı makyaj aydınlatıcılar favorim :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay inan benim de vallahi :) aydınlatıcı koleksiyonu yapacağım yakında :D

      Sil
  5. Kızıl farlar ve ışıltılı makyaj en sevdiklerim!!! Sevdim bu yılın trendlerini :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel o zaman canım bu yıl bizim yılımız :)!!

      Sil
  6. Thanks Elena have a nice day :)!

    YanıtlaSil
  7. Göz makyajı belirginken dudağı koyu yapmak biraz fazla olmayacak mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında şöyle oradaki uyumu siz yaratacaksiniz eğer göz makyajı çok koyu ve belirgin ise rujunuzu bi tık daha açık ton kullanarak eşitleyeceksiniz ;)

      Sil
  8. çok güzel bir yazı olmuş canım..

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir post olmuş canım. Bizi aydınlattın teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim tatlım yardimci olabildiysem ne mutlu :)!

      Sil

Post Top Ad