Post Top Ad

Bebeğimin Kıyafetlerini Yıkadım! :)

Hem ruhen hem de bedenen yorgun olduğum şu günlerde yapmayı ihmal etmediğim şeylerden biri de şüphesiz bebeğimin doğmadan önce giyeceği kıyafetleri yıkamak oldu. Elbette ki alınan herşey, zıbınlar, tulum takımları, çoraplar, şapkalar vs vs hepsi bi güzelce yıkanmalıydı ki paşa tertemiz giysin! Bunu yaparken de nasıl bir yol izlemeliyiz ne tarz temizleyiciler kullanmalıyız bu yazımda değinmek istedim :)

bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı

Bebek Kıyafetleri Temizliği

1) Öncelikle ilk temel esas bebeğinizin kıyafetlerini kendinizinkilerden ayrı ve ayrı bir temizleyici ile yıkamalısınız. Yani kendi kullandığınız kimyasal deterjanları asla kullanmamalısınız. Bilmelisiniz ki bebek cildi yetişkin bir insan cildine göre en az 5 kat daha fazla hassas ve alerjik etkenlere açıktır. 

2) Yeni alınan tüm kıyafetleri önce yıkamalı ve ütülemelisiniz. 

3) Bebeğinizin kıyafetlerini doğal bir temizleyici ile ve mümkünse bebek kıyafetlerine özel üretilmiş temizleyicilerle yıkamalısınız. Ben de biraz piyasada araştırma yapmıştım ve birkaç ürünü gözüme kestirmiştim. Sonra Bim'lerde karşıma Jenny&Willy Granül Sabun çıktı. Kendisi yeni bir ürün olmakla birlikte Paraben, SLS, Silikon ve Boya içermiyordu. Hal böyle olunca da onu denedim ve hemen bebeğimin kıyafetlerini yıkadım.

4) Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken kullandığınız doğal temizleyici dışında yine kimyasal içeren yumuşatıcı, leke sökücü, çamaşır suyu vb ürünleri asla ek olarak kullanmayın.

5) Ve son olarak yine bebeğinizin kıyafetlerini yıkadıktan sonraki saklama aşamasında yanlarında koku veren sabun, naftalin vb ürünleri de bulundurmayın. 

bebek kıyafetleri temizliği

bebek kıyafetleri nasıl yıkanır

Bu arada eklemeden edemeyeceğim birkaç önemli madde de; bebek kıyafetlerinizi ortalama 40 derecede yıkayın fazlası daha çok kir çıkarırdan ziyade kıyafetlerinizi daha çabuk yıpratır ve küçültür :) Onun dışında makinede kaybolan bebeğinizin çorapları için de bir file kullanmayı ve onun içine doldurup makineye öyle atmayı tercih edebilirsiniz :) 

Biz paşanın kıyafetlerini mis gibi yıkadık ütüledik ve o zorlu aşmayı da atlattık şimdilik :D İnşallah sağlıkla da gelsin başka bişey istemeyiz.

Sevgiler...

10 yorum:

  1. Asıl o kıyafetlere onun kokusu sinince bak birde :) Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin :)
    Bende sayfama beklerim.

    http://www.pelorina.com/tek-omuzlu-bluz%e2%9c%aeelbise-trendi/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ahh inşallah be canim o kokusuna ölürüm ben... aminnn insallahh🙏🤗🤗

      Sil
  2. çok güzel bir paylaşım olmuş Hayırlı uğurlu olsun... Kucağınıza almayı nasip etsin Allahım. ben de sayfama bekliyorum... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok teşekkür ederim amin inşalalh güzel dileklerinizle🤗🙏❤

      Sil
  3. Interesting post my dear, thank you for sharing!

    YanıtlaSil
  4. Hey Nice Blog!!! Thank you for sharing information. Wonderful blog & good post.Its really helpful for me. waiting for a more new post. Keep Blogging!
    list of best schools in sharjah

    YanıtlaSil
  5. görkem için bende bunu kullanıyordum. sağlıkla gelsin şimdi paşam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo ne güzel kullanan birilerinin olması canımm :)

      Sil
  6. Bebek kıyafetleri yikamak gercekten özen istiyor canim 😍

    YanıtlaSil

Post Top Ad