Post Top Ad

Konya Pilates Eğitimi

Sanıyoruz ki hayatımızın her anında kaslarımız mükemmel çalışacak, az sporla hemen herşeyi aşacağız falan filan. Arkadaşlar özellikle benim gibi masabaşı bir işte çalışıyorsanız her an bir kas spazmı ya da omurilik eğriliği problemi ile karşı karşıya kalmak üzeresiniz haberiniz ola.. Hele ki ben ne zamanki doktora, her gün çektiğim dayanılmaz sırt ağrısı ile gidip çektirdiğim röntgen sonucu ufak da olsa bir omurilik eğriliğimin olduğunu öğrendiğimde işte o zaman hayatıma bir pilates eğitimi ile merhaba dedim. 


hamile pilatesi konya



Sadece pilates değil tabiki yüzme vb sporları da düzenli olarak yapmanız şart.. Bir de duruşunuza çok daha dikkat edip duruş bozukluğuna karşı her türlü önlemi almanız da.. Neyse bunun üzerine ben hızlı bir şekilde Konya'da iyi bir pilates eğitimi veren yer ararken aletli pilates'de özellikle dikkatimi çeken fizyoz.com a denk geldim. 

Şahane bir pilates kursu şahane bir kadro.. Bi kere ne ararsanız var yani herşey kategorilendirilmiş. Reformer Pilates Konya, Hamile Pilatesi Konya, omurga eğriliği için Skolyopilates, Hacamat, Kupa Terapisi, Kuru iğneleme, Refleksoloji, Manuel Terapi ve daha birçok konuda hizmet alabildiğiniz bir yer.. Ve herşeyden önce bu tarz bir pilates eğitimine gitmek istiyorsanız profesyonel bir kadronun olup olmadığına ve fizyoterapistlerle çalışıp çalışmadığına mutlaka dikkat edin..


reformer pilates konya



Burada istediğiniz her eğitimi özel fizyoterapist ve eğitmenler veriyor. Aletli pilates, pilatesin en etkili ve en hızlı sonuç alındığı yöntem biliyorsunuz mesela.. Ve aletli pilatesin birden çok ekipmanları ile 500 den fazla hareket yapabiliyorsunuz. 

Aletli Pilates Konya / Fizyoz'da;

* Cadillac (sakatlanma ve yaralanmalarda)

*Chair  (yan yatarak, oturarak, sırt üstü ve ayakta egzersiz )

*Reformer  (en popüler egzersiz)

*Barrel  (kambur duranlara doğru duruş kazandırma egzersizi)
 
*Tower 

gibi ekipmanlar bulunmakta ve sizin şikayetiniz ne ise onu tercih edip o alanda çalışmaya başlıyorsunuz. İyi bir sonuç almak için de en az 1 ay olmak üzere süreyi kendi kas ve vücut gelişiminize göre ilerletiyorsunuz. Bu süreçte azimli ve sabırlı olmak da çok çok önemli. Öyle hemen pes ederseniz olmazz..


Konya'da bu tarz profesyonel yerler bulmak oldukça zor bu yüzden burayı rahatlıkla gidip görebilir ve içinize sine sine egzersizlere başlayabilirsiniz. Konya pilates kursu fiyatları ise tamamen yerine ve verdiği eğitime göre değişiyor. Bu yüzden direk kendileri ile iletişime geçip şikayetinizi net bir şekilde aktarıp en doğru egzersiz ile hayatınıza hareketlilik katmakta fayda var.. Hiçbirşey için geç kalmadınız.

Umarım bu bilgiler ile biraz olsun sizlere faydam olabilmiştir..

Sevgiler...

5 yorum:

  1. yüzme en güzeli de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzme elbette en güzeli doğru rutin dogru sıralama ile pilatesle beraber çok güzel sonuçlar alınır...

      Sil
  2. Bende düzenli pilates yapanlardanım :) Yüzmee... Suda iki dakika sonra yoruluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikaa!!! Olsun su tüm vücudu çalıştırdığı için güzel birşey ondan da pes etmeyin.. Zamanla nefes tutma süresi artacaktır..

      Sil

Post Top Ad