Post Top Ad

Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır? / Golden Rose Longstay Eyeshadow Stick 13 Numara

Göz makyajlarında en çok tercih ettiğimiz ve sevdiğimiz makyaj türlerinden biri de dumanlı göz makyajlarıdır. Gri ve siyah tonlarının ağırlık bastığı bu makyajlar gözlerinize derin ve etkili bakışlar kazandırır. Genelde her göz rengine güzel olsa da kahverengi gözler bu makyaj için daha da elverişlidir çünkü kahverengi gözler her renk ve tonu ve makyajı kaldırır.



Dumanlı göz makyajlarında kalem farlar, toz farlar ve jel eyelinerler kullanılabilir. Bunlar tamamen sizin tercihinize kalmış. Önemli olan ortaya güzel bir makyajın çıkması :) Ben de size dumanlı göz makyajı yaparken kullanabileceğiniz pratik ve güzel bir üründen bahsedeceğim bugün: Golden Rose Longstay stick göz kalemlerinden 13 numara.


Bu farların ortak özelliği kremsi bir yapıya sahip olmaları. Sürdüğünüz anda rengini veren yoğun pigmentli bir kalem far. Asansörlü olması kalemi kolayca kullanabilmenizi sağlıyor tabi asansörlü kalemlerde arızalanma problemi ile her ne kadar sıkça karşılaşsak da bu kalemde henüz bir sorun yaşamadım. Rengi bildiğiniz "gri".


Bu far göz kapaklarınızda hiçbir şekilde çizgilenme ve topaklanma yapmıyor. Bu kalemi ister tek başına ister dumanlı göz makyajlarınızda harika bir vurgulayıcı olarak isterseniz de gölgeleme yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bana göre Golden Rose'un çıkardığı efsane ürünlerden!

Peki dumanlı göz makyajı nasıl yapılır gelin bi kaç ufak tüyo ile inceleyelim:

* Öncelikle göz kapaklarınıza makyajınızın hem kalıcılığını artırmak için hem de daha güzel sabitlenebilmesi için güzel bir primer sürün ( ben son dönemler yine bunun için Golden Rose eyeshadow primer kullanıyorum linki burada )

* Ardından nötr renkli bir göz farını göz kapaklarınızın tamamına sürün

*Üst kirpik diplerine kalın keskin siyah bir göz kalemi sürün dilerseniz bunu alt kirpik dipleriniz için de tekrar edin

* Göz kapaklarınızın dış köşelerine koyu renkli bir far uygulayın ve hafifçe içeriye doğru dağıtın, göz kapaklarınızın ortasına doğru ise Golden Rose 13 numaralı stick kalem farı uygulayıp renkleri bir karıştırma fırçasıyla hafifçe yumuşatın (kalem ya da toz far yine sizin tercihiniz ben bu kalemle uyguladığım için ayrıca bahsettim)

*Hafif aydınlatıcılı açık renk bir farı göz pınarlarınıza ve kaş kemiklerinize uygulayın ve göz kapaklarınızın da ortasına hafifçe sürüp dağıtın  (ışıltı vermesi için)

*Son aşamada ise iki kat maskara ile kalın kirpikler elde edin

Ve işte dumanlı göz makyajınız hazır. Özel günlerin vazgeçilmezi bu makyajı sevmeyen var mı :)? Bu arada sizler nasıl buldunuz? Dumanlı göz makyajınızda ağırlıklı hangi ürünleri ve hangi renkleri tercih ediyorsunuz?

Sevgiler

18 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, Smokey eye özel günlerin vazgeçilmezi kahve bronz tonlarda da çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kahve bronz tonlarına da bayılıyorum çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Bu tarz asansorlu ambalajları daha kullanışlı buluyorum.Color tattoolar gibi olduğunda maalesef bir sure sonra ürün kuruyor.Eline sağlık canım çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de asansörlü olanlar daha güzel arıza da yapmıyorsa :) çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. çok beğendim, çok da yakışmış. ben de smoky göz makyajlarında gri tonlu olanları gündüz ve gece, siyah olanları sadece gece tercih ediyorum. fr gibi göz kalemi =9 güle güle kullan cidden harika bir rengi var <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım çok teşekkür ederim beğenmene sevindim özel günlere çok yakışan renkler cidden!:)

      Sil
  4. Dumanlı makyajı ben de seviyorum kahve tonları tercih ederim yaptığımda 😊

    YanıtlaSil
  5. Maviye dönük griler benlik olmasa da smoky makyaj için önerilerin çok iyi :) Bu kalemlere bakacağım mutlaka bir ara! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım bu kalemler çok kullanışlı o yüzden ayrıca tavsiye ederim elbette :)

      Sil
  6. Umrancim daha çok tercih etmelisin çünkü çok yakismis. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canı mbenim çok teşekkür ederim mutlu oldum sık yapayım o halde :)

      Sil

Post Top Ad