Post Top Ad

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Geçtiğimiz günlerde Google'da gezinirken %100 doğal soğuk pres yağların olduğu çok güzel bir site keşfettim: Onevayağ. Ve hemen sıcağı sıcağına çok merak ettiğim bir kaç yağ sipariş ettim. Bunlardan biri de faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz ve son dönemler oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı. Evet şaka değil hindistan cevizi yağının nelere nelere faydalı olduğundan ve hindistan cevizi yağının kullanım alanlarından bu yazımda detaylıca bahsedeceğim :)

hinditan cevizi yağı
Hindistan Cevizi Yağı

Öncelikle benim bu hindistan cevizi yağını temin ettiğim Onevayağ dan kısaca bahsetmek istiyorum. Aklınıza gelecek binbir çeşit yağı burada bulabilirsiniz. Ceviz yağı, badem yağı, çörek otu yağı, kayısı çekirdeği yağı, kabak çekirdeği yağı, aspir tohumu yağı, fındık yağı, susam yağı, nar çekirdeği yağı, incir çekirdeği yağı, erik çekirdeği yağı vs vs.  Hepsi soğuk pres yöntemi ile el değmeden üretilen, koruyucı ve katkı maddesi içermeyen doğal yağlar

Gelelim hindistan cevizi yağı ve hindistan cevizi yağının faydaları konusuna. Hindistan cevizini (kuru haliyle) genelde tatlı çeşitlerinde biliriz ne güzel tat verir mesela kek ve kurabiyelere ve aynı zamanda görsel bir şölen sunar adeta tatlılarda. Daha çok tropik bölgelerde yetişen kalın kabuklu, meyvesi olan bir palmiye türüdür kendisi. Bazı bögelerde yaşam ağacı olarak da adlandırılır. Hindistan cevizi yağı, tüm dünyada oldukça önemli bir yere sahiptir.

hindistan cevizi yağının faydaları
Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları:

1-) Makyajınızı temizlemek için bundan daha güzel ve doğal bir temizleyici bulamazsınız herhalde. Suya dayanıklı maskaraların bile şansı yok. Bunun için yapmanız gereken işlem basit, pamuğun üzerine bi miktar süreceğiniz yağ ile tüm makyajınızı temizleyin ve bi müddet bekleyip yüzünüzü güzelce yıkayın.

2-) Hindistan cevizi yağı saç bakımında ne kadar etkili masaj etkisi yapar biliyor muydunuz? Az bi miktar avucunuza alıp saçlarınıza iyice yedirin ve masaj yapın ardından da durulayın. Yumuşacık ipeksi saçlara kavuşmak hiç de zor değil :)!

3-) Hindistan cevizi yağı kirpik ve kaş gürleştime ve uzatma konusunda da kullanacağınız birçok serum ve kremden daha etkili buna emin olun. Doğal ve şifalı içeriği ile kaş ve kirpiklerinizin daha hızlı uzamasına yardımcıdır. Bu aralar ben de kaşlarımda oluşan bazı dökülme prolemlerine karşı sürekli bu yağı kullanıyorum, boşluklar çabucak doldu bile! Uygulama için minik bir maskara fırçasına ihtiyacınız olabilir :)

4-) Sadece saçınıza değil cildinize de güzel bir masaj yapmak sadece bir kaç dakika ayırmanıza bağlı. Özellikle vucudun kuru bölgeleri olan, dizler, dirsekler, ayak topukları ile birlikte tüm vucudunuza masaj yapıp 10 dk bekleyip durulayın. Rahatladığınızı hissedeceksiniz ve cildiniz neme doyacak.

5-) Göz çevresi kırışıklıklarına ve karın çatlaklarına bundan daha güzel bir merhem yoktur diye düşünüyorum. Nemlendirici özelliği kadar yenileyici özelliğe de sahip hindistan cevizi yağı.

6-) Evde yetiştirdiğiniz bitkilerinizin ve çiçeklerinizin yapraklarını bi miktar hindistan cevizi ile pekala parlatabilirsiniz ve onların capcanlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

7-) Sertleşen tırnak etleri sonucu benim gibi sürekli tırnak etlerini yolmakla uğraşanlar burada mı! Hindistan cevizi yağını tırnak etlerinize güzelce sürün, derinin yumuşadığını ve bi süre sonra kendini yenilediğini göreceksiniz. Her ne kadar benim bu takıntımı vitamin eksikliği olarak nitelendirseler de henüz bundan daha güzel bir çözüm bulamadım. D vitaminini bolca almaya çalışmam da cabası tabi.

8-) Şifa kaynağı olarak da adlandırılan Hindistan cevizi yağının yaraları iyileştirmede de oldukça etkili olduğu söyleniyor. 

9-) Güzel kokmak için koltuk altlarınıza ve ayak topuklarınıza sürebilir, doğal bir deodorant etkisi yaratabilirsiniz.

10-) Güneş yanıklarına karşı cildinize masaj yaparak yedirdiğiniz hindistan cevizi yağını bekletin ve yanıkların daha çabuk geçtiğini ve soyulmanın azaldığını göreceksiniz.

hindistan cevizi yağının kullanım alanları
Hindistan Cevizi Yağı ile Saç ve Cilt Bakımı

Belkide burada bahsetmediğim pek çok faydası olan hindistan cevizi yağının kokusuna da biteceksiniz. Nasıl güzel türüm türüm bir kokuyu cildinizde hissetmek mükemmel bişey :) Evde mutlaka bulunduracağınız bu merhem niteliğindeki yağı, Onevayağ gibi doğal ürünler satan pek çok yerden temin edebilirsiniz. Umarım bu yazımda aklınızda olan, hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir sorusunu aydınlatmada yardımcı olabilmişimdir. Doğal cilt bakım ürünleri her zaman ilk aklınızda olanlardan olsun.

Bakımlı kalın..

34 yorum:

  1. siteyi sayende öğrenmiş oldum hemen inceleyeceğim...
    teşekkürler....

    YanıtlaSil
  2. son zamanlarda adını çokca duyuyorum hindistan cevizi yağını ama faydalarını bilmiyordum sayende öprendim eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek canım faydalı olabilmesine sevindim :)

      Sil
  3. güzel bir yazı olmuş bende de var hindistan cevizi yağı ama bir türlü tam efektif kullanamıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli kullanım çok önemli gerçekten çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. kirpik ve kaş için olması hoşuma gitti.faydalı bir yazı olmuş kalemine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım kaş ve kirpik için harika bir bakım yağı çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Birde sahte olup olmadığını anlamak için yakın eğer kokusu çok keskinse orjinal eğer yanık gibi kokuyorsa sahtedir arkadaşım söylemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum canım bu konu da çok önemli mesela bu yağ çok keskin ve güzel kokuyor :)

      Sil
  6. Interesting products! worth trying)
    KireiKana

    YanıtlaSil
  7. Hindistam cevizi yağı vazgeçilmezim☺💕

    YanıtlaSil
  8. Yüzde yüz doğalını almak çok önemli.Siteyi inceledim kapıda ödeme kolaylığıda varmış.
    Bu çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım bu sitedeki ürünler bakanlık onaylı ürünler güvenle alabileceğini umuyorum :) kapıda ödeme kolaylığı da bu güveni artırıyor :)

      Sil
  9. Makyaj temizleme için artık bir çok kişi hindistan cevizi yağı kullanıyor.Güle güle kullan canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım çok haklısın en güzel ve doğal temizlik açıkçası ne güzel :)!

      Sil
  10. ne kadar faydalı bir yağmış iyi günlerde kullan canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım evet kullanım alanı çok fazla :)

      Sil
  11. Daha önce bu yağı hiç denemedim ama havalar ısınmadan saçlarım için kullanmak istiyorum bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım çok faydası oluyor saçlara :)

      Sil
  12. Saç bakımında kullanıyorum ve çok memnunum hindistan cevizi yağını :) Çok yararlı bir yazı olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kullanıyor olmanıza sevindim çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. çok faydalı bir yağ hemen edinmem lazım :)

    YanıtlaSil
  14. Bu hindistan cevizi yağı çok yönlü ve faydalı gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım çok faydası var çok güzel birşey :)

      Sil
  15. Bir faydası da sivrisinekleri yaklaştırmıyor. Yazın çocuklara detan yerine sürüyordum gerçekten sokmuyordu sinekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bak bunu hiç bilmiyordum canım aklımda olsun teşekkürler :)

      Sil

Post Top Ad