Post Top Ad

Ev Yapımı Meyve Suları


Meyve suyu içmek pek çok kişi için güzel olsa da içilen meyve sularının ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır bir konu. Bu nedenle dışarıdan hazır meyve suları almak yerine bu lezzetli içeceğin evlerde doğal yollar ile hazırlanması tavsiye edilir. Bu sayede daha sağlıklı meyve suları elde edilmektedir. Uzmanlar da bu konuda aynı görüşte olup meyvelerin evde doğal yollar ile su haline dönüştürülmesini önermektedir.

Evde meyve suyu yapmak için en büyük yardımcı katı meyve sıkacakları. Katı meyve sıkacağı sayesinde her meyve içilebilir hale dönüştürülmektedir. Meyvelerin yanı sıra sebzelerin suyunu elde etmek için de bu sıkacaklar son derece faydalı olmaktadır. En taze ve en doğal meyve sebze sularını sıkmak için en pratik yol olarak bilinen katı meyve sıkacakları hem elektrikle hem de elle kullanmak üzere çeşitlere ayrılmaktadır.

Katı Meyve Sıkacağı Nasıl Kullanılır?


Katı meyve sıkacağı ya da narenciye sıkacağı kullanmak son derece basittir. Öncelikle sıkılacak olan meyvenin boyutuna göre başlık seçimi yapılmalıdır. Bu durum elektrikle çalışan narenciye sıkacakları için geçerli olup seçim yapıldıktan sonra meyve ilgili kısma yerleştirilir ve kapak kapatılarak çalıştırma düğmesine basılır. Bu esnada sıkma başlığına çok fazla bastırılmaması gerekmektedir.



Kollu meyve sıkacakları ile ev yapımı meyve suyu elde etmek için elektrikli sıkacaklar ile benzer işlem yapılmaktadır. Önce meyve ortadan ikiye bölünür ve daha sonra sıkma kısmına yerleştirilerek baskı kolu ile meyvenin suyu sıkılır.

Katı meyve sıkacağı kullanmadan önce meyvelerin güzelce yıkanmış olması önemlidir. Bu sayede daha sağlıklı ve lezzetli meyve suları elde edilmektedir. Hem elektrikli hem de kol gücü ile çalışan katı meyve sıkacakları aynı mantığa sahip olduğundan dolayı kullanımı kolaydır. Meyve sıktıktan sonra makinelerin iyice temizlenip bırakılması tavsiye edilmektedir.


Katı Meyve Sıkacağı Çeşitleri


Katı meyve sıkacakları kendi içerisinde birkaç çeşide ayrılmaktadır. Elektrikli sıkacaklar için bakıldığında arzum katı meyve sıkacağı ön plana çıkmaktadır. Bu sıkacaklarda bütün meyve atabilme özelliği bulunmaktadır. Bu sayede meyve sıkmak daha kolay hale gelmektedir. Bütün meyve atabilmek adına katı meyve sıkacağında geniş yiyecek kanalı bulunmaktadır. Sıkacağın posa haznesi bulunmakta ve bu kısım iki litre kapasiteye sahip olmaktadır. Katı meyve sıkacağının parçalama ya da sıkma kısmı paslanmaz çelikten üretilmiş olup uzun ömürlüdür. Bir buçuk litre sürahi kapasitesi bulunan sıkacakta hız ayarı da yer almaktadır


11 yorum:

  1. katı meyve sıkacakları büyük nimet paket meyve suyu asla almam neler çıkıyor içlerinden küften tut böceğe kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yaa her zaman ev yapımı meyve suyundan yanayım çok çok haklısınnn..

      Sil
  2. çok severim meyve suyunu mutfakta yerim olsa alırdım böyle bir şey..

    YanıtlaSil
  3. ay temizliğini nasıl yapıyon yaaa zor oluyoo :)

    YanıtlaSil
  4. Ne mühim bir alet sağlıklı yaşam için....

    YanıtlaSil
  5. Oğlum küçükken katı meyve sıkacağı almış ve çokça da kullanmıştım ama şu anda bir yerlerde duruyor. Meyveyi sıkmak yerine posası ile tüketmek daha sağlıklı bence.

    YanıtlaSil

Post Top Ad