Post Top Ad

Gece Elbisesi Seçimi Nasıl Olmalıdır?



Giydiğimiz kıyafetler psikolojik halimizi en iyi dışa vuruş şeklimizdir. Kimi zaman daha salaş kimi zamansa daha şık kıyafet tercihlerinde bulunuruz. Özellikle kadınlarımızın ruh halinin hızlıca değişmesini sağlayan elbiselerin doğru tercih edilmesi oldukça önemli bir konudur. Elbise tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise hiç kuşkusuz vücut tipiniz. Vücut tipinize uymayan elbiselerin üzerinizde daha sönük kalabileceği ihtimalini göz önünde bulundurmalı ve tercihlerinizi buna göre yapmalısınız. Dört çeşit olan vücut tipi arasından size uygun olan vücut tipini bulmalı ve buna göre tercih yapmalısınız. Peki nedir bu vücut tipleri ve hangi kıyafetler vücudunuz için daha doğru bir seçim olur?

Vücut Tipine Göre Gece Elbisesi Seçiminin Püf Noktaları Nelerdir?


Vücudunuz kalçalara doğru genişliyor ise yani armut vücut tipindeyse dikkat etmeniz gereken en önemli detay vücudunuzu daha orantılı göstermektir. Bu tip bir vücuda sahipseniz daha çok üstü dar, etek kısmı kabarık elbiseleri tercih etmelisiniz. Daha ince bir vücuda sahipseniz giymeye cesaret isteyen dar ve kısa elbiseleri, kalın bir bele sahipseniz daha retro tarzlarda giyinmenizi öneririm. Eğer kalın bacaklara sahipseniz etek boyunuzu daha orta düzeyde tutabilir ve asimetrik kesimlerde veya üst kısmı hareketli modellerle dikkati daha çok üst bölgelerde toplayabilirsiniz.

Büyük göğüs, ince bel ve daha geniş kalçalara sahipseniz kum saati vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu vücut tipine en uygun elbise tercihi ise hiç kuşkusuz belinize tam oturacak balık elbise modelleridir. Bu modellere göre giyinmeniz dahilinde kendinizi daha iyi hissedecek ve görünmek istediğiniz şekilde görünebileceksiniz. Hepimizin başına gelen önemli sorunlardan biri olan “elbise çok güzel ama vücuduma hiç oturmadı” sorununu ortadan kaldırmak için vücut tipinize uygun elbiseler seçmeli ve bu doğrultuda tercihler yapmanızı öneririm.
Keikei’de her vücut tipine göre özenle hazırlanmış gece elbisesi modellerinden size uygun olan elbiseyi kolaylıkla bulabilirsiniz

Gecenize Uygun Bir Gece Elbisesi Tercih Edin!

Vücut tipinizi de tespit ettikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise elbisenizin giydiğiniz güne uygun olmasıdır. İyi bir elbiseyi yanlış bir günde tercih ettiğinizde size büyük bir hüsran yaşatabilir. Bu riski göze almamak için yapmanız gereken tek şey giyeceğiniz elbise ve yapacağınız etkinliğin birbiri ile uyuşmasıdır. Gecenize uygun bir elbise tercihi ile büyük bir fark oluşturabileceğinizin farkında olarak hazırlıklarınızı gerçekleştirmelisiniz. Unutmayın her elbiseyi çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. Önemli olan nerede ve nasıl kullanacağınızı bilmek. Farklı tarz ve modeldeki elbise modellerini görmek için Keikei’i ziyaret edebilirsiniz

Aksesuar Seçiminin Önemi

Vücut tipinizi bulup doğru güne doğru elbiseyi seçtikten sonra yapmanız gereken son şey ise kıyafetinize uygun çanta, ayakkabı ve aksesuarları bulmaktır. En güzel elbiseleri bile yanlış çanta, ayakkabı ve aksesuar kombinleriyle oldukça kötü bir hale getirebilirsiniz bunu unutmayın.

11 yorum:

  1. Birde gece elbisesi seçerken palyaçoya benzememek gerek. Abartmadan zarif bir elbise seçersek daha iyi olur bence. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi tatlım hele de öyle önemli bir gecede çok haklısın.. ne demek :)

      Sil
  2. bence de en önemlisi vücuda göre seçilmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi yoksa millete rezil olmaya hiç gerek yok :)

      Sil
  3. Cokfaydali bilgiler canim 😊

    YanıtlaSil
  4. Tam da düğün sezonu açılmışken yararlı bir paylaşım olmuş :) Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. Harika parçalar....

    YanıtlaSil

Post Top Ad