Post Top Ad

Tatile Giderken Unutmamamız Gerekenler / Kişisel Bakım Ürünleri

Tatil planları nihayet yapılmışken ve sizler bu yazıyı okurken bu Ümran tatilin tadını çıkarmaya başlamış olacakken yeni bir yazı ile karşınızdayım. Neden bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum çünkü önemli bir konu ve çoğumuzun valiz hazırlarken çoğu zaman atladığı ya da unuttuğu bir konu da aynı zamanda: tatile giderken unutmamamız gerekenler. Ama tabi benim burada bahsedeceklerim daha çok kişisel bakım zımbırtıları ve aciliyeti olan şeyler. Yoksa bu listeye ekleyecek o kadar çok şey var ki kıyafetten, makyaja, elektronik cihazlardan temizliğe vs vs ekle ekle bitmez, sonu gelmez yani :D

tatil giderken alınması gerekenler

Dediğim gibi tatile giderken alınması gerekenler çok uzunnnn bir  liste. Ben sadece kendi minnoş çantama sığdırdığım birtakım acil malzemeleri sizlerle paylaşacağım :) O zaman önce temizlik kısmından başlayıp olmazsa olmaz ve en pratik ürünlerden bahsedelim.

Bunların başını hiç şüphesiz kulak pamuğu, makyaj temizleme pedleri ve oje temizleme mendilleri çekiyor. Bunları unutmak ne mümkün :D Ben tabi orada en pratik nasıl kullanacaksam öyle çantama ekliyorum ve onları minik minik ambalajlara ya da kılıflara yerleştiriyorum. 


Şunu da biliyoruz ki gideceğimiz her otelde hemen hemen bu malzemelerden bi miktar bulunsa da tabiki yetmeyecek ve ben gibi kendi kullandığı ürün dışında farklı bir ürün kullanmayı sevmeyenler için tabiki şart!!! Makyaj temizleme pedleri genelde Benri'nin ben bu kareli büyük olanları tercih ediyorum ki bir tanesi tüm makyajımı rahatlıkla temizliyor ama hiçbirzaman birle yetinmiyorum ben o ayrı :)

tatile giderken alınması gerekenler listesi

Oje temizleme mendilleri ise tabiki en pratik ürünlerin başında geliyor. Ben de son dönem tanıdığım daha doğrusu #pembedunyam4yasinda etkinlik sponsorlarımdan Bambino'nun yepyeni markası Nob ürünlerinden olan bu soya özlü asetonsuz oje temizleme mendillerini denemek için süper bir fırsat olacağını düşünüyorum. Sonra da gelsin yorumlar :)!!

asetonsuz oje temizleme mendili

Tabi yine bunun yanında bir krem var ki aslında çoğunuzun bildiği yanığa, yaraya bereye birebir müthiş bi krem: Madecassol! Eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz bu kremi bence her yerde taşımak lazım. Başımıza ne geleceğini hiçbir zaman bilemeyeceğimiz için biz önlemi alalım kafamız rahat olsun! Her tatilimde fix yanımdadır bu krem. Ve mutlaka da bişeylere kullanmışımdır. Benimkisi şu an bitmeye yaklaşmış o yüzden ambalaj kirliliği için kusura bakmayınız :D Yanına eklediğim yara bantı da olmazsa olmazlardan zaten yine. Birde buraya eklemeyi unuttuğum Bepanthol var ki siz unutmayın :)

attil öncesi acil ihtiyaç çantası

Bir de bu işin ilaç kısmı var tabi. Ağrı kesiciler, pastiller mutlaka şart! Bi önceki tatilimde iyi hatırlıyorum fena hastalanmıştım hele de boğazlarım baya baya pertti. Arkadaşım ilaç getirmese halim haraptı anlayacağınız. O yüzdendir ki özellikle bu ikiliyi siz siz olun unutmayın. Hava şartları, beslenme, bişeylere aşırı yüklenme ve cildin bunu kaldıramaması çok normal. 

tatil ihtiyaç çantası

Bir de çoğu zaman yine gittiğimiz otellerde aslında olan ama olmama ihtimalini de göz ardı edemeyeceğimiz yine gittiğim otellerden topladığım daha doğrusu sakladığım dikiş setleri çantaya zulalanmalı :) İnaın bazen o kadar lazım oluyor ki o ip o iğne! Yana döne aramaya hiç gerek yok :) Yine cımbız ve tırnak makası listenin olmazsa olmazları arasında. Yine buraya eklemediğim ped ve türevi olan şeyler.

tatilde unutulmaması gerekenler

Ve son olarak bu minnağı buraya ekleyip kapanışı yapmak istiyorum. Bu cilt bakım yağı şu minnoş haliyle bile beni nasıl motive ediyor anlatamam. Bir pr paketinde gelmişti birkaç yağ ile birlikte. Böyle günlerde kullanmak için değil de ne :)!!! Bakım yağı adı üstünde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ben en çok tırnak ve tırnak etlerim için kullanacağım sanırım. 

cilt bakım yağı

Veee geldik bir yazının daha sonuna. Ben tatildeyken sizler için hazırlayıp yayınladığım yazılarla geçecek bu hafta. Boş durmak yok bize tabi :) Keşke hiç bitmese bu tatiller ama bi yerde bitiyor işte :) Bu arada tatile giderken unutmamamız gerekenler listesi kategorisine göre uzun uzadıya bir liste dediğim gibi. Daha eklenecek pek çok şey var elbette hatta sizin de aklınıza gelen ilk şeyi yada şeyleri yorum olarak aşağıya beklerim :) 

İyi haftalar!!!

16 yorum:

  1. Madecassol'u iyi hatırlattın canım, yaptığım listede onu unutmuşum. İyi tatiller şimdiden ;)

    YanıtlaSil
  2. Valla çok yararlı yazı olmuş; ana malzemeleri hatırlıyoruz da böyle asıl vurucu ama minikler kalıyor. Eline sağlık ve iyi tatiller!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim ♡♡♡:)

      Sil
  3. Tatil çantamı hazırlarken fikir alacağım kesinlikle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ki iyi tatiller şimdiden 🤗🤗😍

      Sil
  4. Amazing products, dear, so nice and interesting post!

    YanıtlaSil
  5. kokoŞlu birşeyler görünce benımsıyorum hemen :DD

    YanıtlaSil
  6. Çok önem vermiyoruz sonra da ortada kalıyoruz ne yapacağımızı şaşırıyoruz düşünceli bi yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de liste yaparim onceden. Cok iyi oluyor 😊

    YanıtlaSil

Post Top Ad