Post Top Ad

Hastane Çıkışı Ve İhtiyaç Listesi

Doğumun yaklaşmasıyla yapılacak en önemli hazırlıklardan biri hastanede gerekli olacak eşyalar için doğum çantası hazırlamaktır. Doğum çantası doğumdan önce yaklaşık 2 veya 3 hafta önceden hazırlanmalıdır. Öncelikle bir liste yaparsak doğum çantasını hazırlamak daha kolay olacaktır. İşi kolaylaştırmak için hem kendiniz hem de bebeğiniz için 2 farklı liste hazırlamak bu süreci daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır.

hastane çıkış seti


 Bazı hastaneler anne ve bebek için bazı ihtiyaçları karşılayabiliyorlar. Bu sebeple çanta hazırlamadan önce hastanenizin size tedarik edeceği ürünleri öğrenmekte fayda vardır. Hastanede hem anne hem de bebek için gerekli genel ihtiyaçlar aşağıda sıralanmıştır.

Bebek ihtiyaç listesi

 Hastanede kalacağınız süreye uygun kıyafet koymanız çantanızdaki gereksiz kalabalığı engelleyecektir.

 - 3 takım bebek kıyafeti takımı
 - Battaniye.
 - Bebek bezi, ıslak mendil veya pamuk. Bebek bezi göbeği düşmemiş bebeklere uygun olarak alınmalı. Islak mendil bebeklerin hassas tenine zarar vermeyen ürün olmalıdır.
 - Bebek losyonu, pişik kremi
 - Oto koltuğu
 - 2 adet alt açma bezi ve omuz mendili

 Bebek kıyafeti olarak yanınıza alacağınız hastane çıkışı takımları bebeğiniz için yeterlidir. hastane çıkışı takım olarak ve 4lü, 6lı, 10lu, 15li, 20li şekilde satılmaktadır. İçerisinde zıbın, üst takım, alt takım, eldiven, önlük, battaniye ve şapka bulunur. Bazılarında 2 takım bazılarında 1 takım bulunmaktadır. Bu takımlar bebeğinizin sağlığı için mutlaka 0 pamuk olmalıdır. Yeni doğan bebeklerin üstlerinin genellikle çabuk kirlenmesi durumu söz konusudur. Bu sebeple bebeğiniz için yanınıza alacağınız takımlar en az 3 adet olmalıdır.



Anne ihtiyaç listesi

 - Emzirme rahatlığı için önden açılabilen 3 adet gecelik yada hamilelik pijaması
 - Şal veya Sabahlık
 - Terlik ve çorap
 - Çok sık değiştirildiği için en az 3 adet iç çamaşırı. İç çamaşırları kullan at hasta külotu anneler için daha kolaylık olacaktır. Doğumdan sonra kanama oluşması sebebiyle kullan at iç çamaşırları daha kullanışlı olacaktır.
 - Bir kaç adet emzirme sutyeni ve göğüs ucu kremi, göğüs peti
 - Süt sağma pompası
 - Diş fırçası, diş macunu
 - Şampuan, saç kremi ve tarak
 - Hastaneden çıkarken giymek için giysi

 Anneler için en önemli giyecek iç çamaşırı, emzirme sütyeni ve gecelik takımlarıdır. Bu giyeceklerden yanınıza 3 er adet alınmasında fayda vardır. Gecelik takımı veya pijamalar lohusa annelere göre yapılmış takımlar olmalıdır.

Anneler için diğer ihtiyaçlar

 - Deodorant veya kolonya
 - Kullanılıyorsa makyaj malzemeleri
 - Oda süsleri ve kapı süsü
 - Tarak
 - Dudak kremi
 - El sabunu, havlu. Bazı hastanelerde bu ürünler tedarik edilebilmektedir.
 - Fotoğraf makinası ve şarj aleti
 - Bebekler için hazırlanan süslemeler, şekerlemeler, şerbetler

 Ayrıca refakatçi olarak yanınızda eşinizin kalması durumunda eşiniz içinde önemli kıyafetleri, iç çamaşırları, havlu gibi ürünler de alınabilir.

10 yorum:

  1. Bu tür listeler hayat kurtarıyor! Benim de bir excel dosyam vardı, senelerce her hamile arkadaşım yararlandı :))) hey gidi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten çok kurtarıcı ben de doğumdan önce yapmıştım canim :)

      Sil
  2. çok şeker ürünler varmış artık.. ben hiç liste yapmamıştım bile çantayı da çok erkenden hazırlamıştım neyse ki bir şey unutmadık..:-))

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz güzeller, liste olayı süpermiş :)

    YanıtlaSil
  4. Ya ne kadar önemli bir yazı olmuş bravo.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar faydali bilgiler canım 😍💐

    YanıtlaSil

Post Top Ad