Post Top Ad

Yastık ve Yorgan Seçimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Rahat bir uyku ve güne güzel başlamak için doğru yorgan ve yastık modelleri seçmeniz gerekir. Bu sayede sabahları daha enerjik ve mutlu olabilirsiniz. İnsanlar günün ortalama 7-8 saatini uyuyarak geçirmektedir. Uyku saatlerinde rahat etmek için de yatak, yastık, yorgan, battaniye veya pike gibi ev tekstili ürünlerini, vücut rahatlığının beklentilerini karşılayacak şekilde seçmelisiniz.

Konforun ilk adımı yastık seçimi oluyor. Birkaç ipucu ve karşılaştırma ile en ideal yastığı bulabilirsiniz. Kıyaslama ölçütlerinde ise yastık fiyatları ve yastık modelleri yanı sıra bedeninizin kıvrım detayları, boyun uzunluğu gibi etmenler de yer alır. Ayrıca daha kaliteli bir uyku için yastık kılıfları da önem taşır.



Yatak Sertliği, Uyku Pozisyonu ve Omuz Genişliği


Yastık seçimi sırasında kullandığınız yatağın özelliklerini göz önüne almalısınız. Yatağın sert veya yumuşak olması yastığın yüksekliğine karar verirken etkilidir. Çünkü yumuşak bir yatakta yastığa uzandığınız zaman, çökme payı bulunur. Sert yatakta ise çökme neredeyse sıfırdır. Ancak uyku esnasında doğru pozisyon, boynun biraz daha yüksekte kalması ve vücudun orantılı durmasıyla belirlendiği için her detay önemlidir. Aşırı yüksekte veya alçakta kalan boyun, ağrılara neden olur. Eğer yumuşak bir yatağınız varsa ince yastıkları, sert yatağınız varsa kalın yastık modelleri tercih edebilirsiniz.


Uyurken seçtiğiniz pozisyon da yastık seçimi ve konforunuzu etkiler. Yüz üstü, sırt üstü veya yan yatış pozisyonlarında farklı yastık modelleri seçilmelidir. Yatış şeklinize göre yastığın yüksekliği ve sertliğine dikkat edilmelidir. Sırt, karın, baş, boyun arasındaki boşlukları dolduracak modellere yönelmelisiniz. Eğer yan pozisyonda yatmayı tercih ediyorsanız bacak ve karın bölgesini doldurmak veya diz desteği için de yeni bir yastık alabilirsiniz.

Omzunuzun genişliği yastığın eni ve boyu hakkında yapacağınız seçimi gösterir. Geniş omuz yapısında daha enli ve yumuşak yastıklar seçebilirsiniz. Dar omuzda ise yumuşak veya sert yastık modelleri ve boydan uzun ürünleri tercih edebilirsiniz.


Yorgan Modelleri: Çift Kişilik Yorgan ve Tek Kişilik Yorgan


Yorgan modelleri, kumaş yapısı ve boyutlarına göre ayrılır. Pamuk, polyester, viskon, silikon kumaşlardan üretilen yorganlar, ihtiyaçlar ve kullanım niteliklerine göre değer kazanır. Sağlıklı ve terletmeyen yorganlar, pamuk ve silikon dolgu içerir. Silikon kumaş hava geçirgenliği ve makinede yıkanma kolaylığı ile çoğu kişi için en kullanışlı yorgan materyallerinden biri olmaktadır. Genellikle 195x215 ebatlarında üretilen çift kişilik yorgan çeşitleri, geniş yataklarda yer edinir. 155x215 tek kişilik yorgan ölçüleri genç odalarında, tek kişilik bazalarda ve misafir ağırlamada konfor sunar. Kumaş materyali yorgan fiyatları üzerinde de etkilidir. Hafif ve pratik silikon yorganlar, en uygun yorgan fiyatları ile sunulur.

Uygun yastık fiyatları ve yorgan fiyatları arıyorsanız ev şıklığında en çok tercih edilen markalardan biri olan Madame Coco’yu tercih edebilirsiniz. Şık ve ergonomik tasarımlar, uyku rahatlığını artıracak detaylarla sunuluyor. Farklı kumaş materyalleriyle üretilen yastık modelleri ve uygun yorgan fiyatları için Madame Coco’nun alışveriş sitesini ziyaret edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Maalesef Madame Coco markası ülkemde dolaşmıyor. Umarım daha sonra Endonezya'da satışa sunulacak.
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Markanın ürünleri çok güzel :)

    YanıtlaSil

Post Top Ad