Post Top Ad

İngilizce Öğrenmek Çok Kolay


Dil, tekrar edilmediğinde çabucak unutulan ve sürekli kullanılarak kalıcı hale getirilmesi gereken bir sisteme sahiptir. Öğrendiğiniz dili uzun süre kullanmadığınızda unutursunuz aynı şekilde öğrendiğiniz bilgileri pratik yaparak kalıcı hale getirmediğiniz taktirde kısa süre içerisinde öğrenilen bilgiler beyinde arka kısımlara itilerek yeni bilgilere yer açılması için unutulur. Konuşarak İngilizce öğrenme sistemi sizlere İngilizceyi konuşarak ve pratik yaparak öğrenme ve geliştirme fırsatı sunmaktadır. Kullandığınız bir dili zaman içerisinde unutmanız daha zordur bu sebeple bu sistemle öğreneceğiniz dil daha kalıcı olacaktır. Bilindiği üzere sadece gramer öğrenmek ve kelime ezberlemek bir dili biliyor olmak için yeterli etmenler değildir. Öğrenilen gramer ve kelimeler kullanılmadığı sürece teorik bilgiler olarak kalmakta ve cümle kurarken zorlanmanıza sebep olmaktadır. Türkçeyi hiçbir zaman gramer ve kelime bilgisi olarak çalışmadığınızı ama güzel konuşup yazabildiğinizi düşünecek olursanız İngilizceyi de aynı yöntemle öğrenmenizin daha etkili olacağını fark edersiniz. Bu sebeple dilin konuşularak öğrenilmesi ve pekiştirilmesi her zaman daha etkili ve kalıcı bir yöntem olmuştur.



Konuşarak öğrenme sistemi aynı zamanda size sürekli olarak pratik yapma imkanı tanımaktadır. Bu sistem İngilizce öğretmenin yanı sıra İngilizce pratik yapmanızı da sağladığından dolayı konuşma yeteneğinizin de gelişmesine yardımcı olmaktadır. İngilizce Telaffuzunuzun da en az dil bilginiz kadar iyi olabilmesi için çok fazla sayıda pratik yapılması ve İngilizcenin hayatınızın bir parçası olması şarttır. Pratik yaparak öğrendiğiniz kalıplar akılda daha kalıcı olmakta ve zaman içerisinde bu kalıpların kafanızda oturmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda yaptığınız pratiklerle zaman içerisinde konuşma korkunuzu yenerek daha güzel ve akıcı bir konuşmaya sahip olabilir ve tıpkı anadiliniz gibi akıcı bir biçimde kendinizi ifade edebilirsiniz. İngilizce konuşurken doğru telaffuz ve hoş bir aksan daha etkili bir konuşma yapmanıza olanak tanıyacaktır.

İyi bir konuşma yapabilmek için elbette ki geniş bir kelime haznesine sahip olmak da büyük önem taşımaktadır. Yapılan pratikler belli bir ölçüde telaffuz ve kelime bilgisini geliştirmektedir. Bunun yanı sıra İngilizce Hikayeler okumak da kelime dağarcığınızı geliştirme konusunda size büyük katkı sağlayacaktır. Hikaye okuyarak hem gramer kurallarını kafanızda oturtabilir hem cümle yapılarını çözebilir hem de yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Hikaye kitapları kitapçılarda seviyelerine göre ayrılmıştır ve aralarında farklılıklar bulunmaktadır. Başlangıç seviyesinden başlayarak ileri derece İngilizce seviyesine kadar birçok seviyede birçok farklı hikaye kitabı bulunmaktadır. İngilizce kullanımı yaygınlaştıkça bu hikaye kitaplarının bulunması ve edinilmesi de aynı oranda kolaylaşmıştır. Günde okuyacağınız birkaç sayfa hikaye sayesinde İngilizcenizi günden güne daha iyi hale getirebilirsiniz.

4 yorum:

Post Top Ad