Post Top Ad

KAPADOKYA GEZİSİ PART 1 / GEZİ GÜNLÜĞÜ

Herkese merhaba :) Bugün farklı bir konu başlığı ile karşınızdayım. Hafta sonu ani bi kararla gerçekleştirdiğim Kapadokya gezisi ve gözümden kaçmayan ayrıntıları bugün blog konuğum olacak. 

Kapadokya'nın geçmişi yaklaşık 60 milyon yıl öncesine dayanıyor ve o meşhur Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin, yağmur ve rüzgar tarafından milyonlarca yıl aşınmasıyla bugün dünyanın hiç bir yerinde rastlanmayan ve 1985 yılında dünya kültürel mirasımız haline gelen Kapadokya Bölgesi oluşuyor.


Bizim de önemli turizm kaynağımız olan bu bölge gerçekten çok güzel ve gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden :) Gelgelelim bizim gezimize. Kapadokya turumuz için ilk durağımız Ihlara Vadisi oldu. Yeşillikler içinde adeta bir peri gibiydi. Doğası, havası bambaşka diyebilirim.



Muazzam doğa güzelliğinin yanında burada gezilecek kiliseler de yer almakta. Ihlara Vadisi'nde hiç unutamayacağım şeylerden biri de çok fazla merdiven kat ederek inip soluk soluğa geri çıkmam :) 

Yine bir başka durağımız ise "Hayal Adası" oldu. Adının kulağa hoş gelmesi gibi kendi de çok değişik olan bu mekanda binlerce taş var ama bir farkla bir çoğu aslında sizin hayalinizi temsil eden simgeler ve buranın özelliği, ilk geldiğinizde ne hayal ederseniz onu görüyormuşsunuz :) Buradaki resimde gözünüzden kaçmayacak ve çok bariz deve simgesi de en meşhurlarından.



Ve bu yazının son kısmına sığdırdığım bir diğer doğa harikası ise Göreme'de yer alan Güvercinlik Tepesi. İnnsana müthiş bir huzur veren, güvercinlerin ve kuş seslerinin sizi dinlendirdiği çok hoş bi yer. Buraya girdiğinizde dikkatinizi çeken şeylerden birisi de bu nazar boncuklu ağaçlar olacaktır :) Aynı zamanda gelin ve damatların da muhteşem albümlerini oluşturdukları bir mekan :)


Ve ben burada oturup saatlerce doğayı izlemek istedim adeta.. 


Sizi daha fazla sıkmadan yazımı burada sonlandırıp devamını ikinci kısımda yazacağım. Sizler nasıl buldunuz, umarım beğenmişsinizdir :) Gezilecek, görülecek tarihi miraslarımız gerçekten çok değerli. Ben an ve an yeni yerler görüp yeni şeyler öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Buram buram tarih kokuyor buralar..

Sevgiler

34 yorum:

  1. Hayal adasını uzaktan görmüştüm. Ama efsanesini bilmiyordum. Şimdi senin sayende öğrendim. Ve kendi kendime 'keşke oraya da gitseydim' dedim. :)
    Ihlara vadisi ve güvercinlik tepesine bende gitmiştim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzel bir yer umarım oraya da gidersin :)

      Sil
  2. Peri markalarından çıkmış gibi her yer 😊 en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum bende 😊

    YanıtlaSil
  3. Bence herkesin hayatında bir kere olsun gidip görmesi gereken bir yer Kapadokya.

    YanıtlaSil
  4. görmeyi çok istediğim bir yer bakalım bir gün nasip olur mu:)

    YanıtlaSil
  5. Kapadokya güzeldir, çok sevmiştim ilk gittiğimde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de çok sevdim canım çok farklı ve güzel :)

      Sil
  6. Ben de okadar istiyorum ki Kapadokya'ya gitmek.. Bu hafta gidicektim ancak planlayamadım, sonbaharda gidicem inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallahh canım git mutlaka sık sık turlar oluyor Allahtan :)

      Sil
  7. Balona binme imkanınız oldu mu acaba fiyatı hakkında bir bilgin var mı :) ben çok pahalı diye duymuştum da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım efsane olay şu :) Balonlar her gün sadece 06:00/09:00 civarı çalışıyormuş fırtınanın en az olduğu saatler olduğu için biz öğlen varmıştık oraya o yüzden kaçırdık ama şu da var balonun fiyatı yaklaşık 250 dolar o yüzden maddi olarak da hazırlıklı olmak gerek az uz bi rakam değil çünkü hani :DD

      Sil
  8. harika yerler gezmişsin! çok güzel bir değişiklik olmuştur. kapadokyaya hiç gitmedim önümüzdeki yazların birinde ben de ayalarmak istiyorum. balonun fiyatı çok uçukmuş ama be :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim umarım sana da kısmet olur :) evett ya çok uçuk gitmeden de duymuştum ama gidince tam emin oldum :DD

      Sil
  9. Eşim ile çok gitmek istiyoruz bizde en kısa zamanda bir kaçamak yapacağız :)

    YanıtlaSil
  10. Kapadokya herkesin hayatında en az 1 kere gidip görmesi gereken muhteşem bir yer. Ben gideli yıllar oldu ama aklımdan hiç çıkmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar iz bıraktı diyorsun yani eminim ben de hiç unutmayacağım :)

      Sil
  11. Muhteşem bir yer ben de 2 defa gitmiştim :)

    YanıtlaSil
  12. ya en merak ettiğim yerlerden biri ne güzel gezmişsin arkadaşlarda gitti anlata anlata bitiremiyorlar balona binememişler tabi hem maddi hem manevi şartlar yüzünden :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım ben de binmedim ama her yerini gezdim harikaydı :))

      Sil
  13. Ben de Kapadokya'yı çok seviyorum! En son 2,5 yıl önce, Rüzgar'a hamileyken gitmiştim... zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi bu gezdiğimiz yerler :) Darısı başka durakların başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım ne güzel tanıklık etmişsin sen de o anlara :)

      Sil
  14. Çok gezmek istedigim bir yer. Resimlere özellikle de balonlara bayildim.

    YanıtlaSil
  15. Yıllar önce Göreme'ye gitmiş ve çok sevmiştim ancak Hayal Adası'na gitmemiştim, hikayesini şimdi öğrendim ve gidip görmeyi çok istedim. :D

    YanıtlaSil
  16. Nereye olursa olsun seyahat güzel bir şey. Kapadokya'ya gitmekle çok iyi yapmışsınız. Herkesin görüp, bilmesi gereken memleketimizin nadide yerlerinden biri. Ancak, oluşumunu yazdığınız tarihte bir yanlışlık var galiba. O kadar yakın bir tarih olamaz. Sevgilerimle...Nice seyahatlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa iyiki hatırlattınız yazıda ufak bi eksiklik olmuş ve bilinçli okuyucu da bu olsa gerek çok teşekkürler düzenledim "milyon" kısmını unutmuşum :D İnşallah nice seyahatlere :)

      Sil
  17. 5-6 sene evvel Kapadokya'ya gitmiş çok güzel bir gezi gerçekleştirmiştim.Sizin seyahatiniz de harika görünüyor, keyifle okudum yazınızı.

    YanıtlaSil

Post Top Ad