Post Top Ad

Portakal Kabuğu Tozu Kullanım Alanları ve Kek Tarifi

Güzel bir pazar gününden herkese merhaba.. Portakalı genel olarak sevmeyen yoktur heralde vücuda faydaları ve büyük bir vitamin deposu olduğu koca bir gerçek.. Portakalı bir meyve olarak tüketmenin yanında suyunu içmeyi ve onunla yapılan her tatlıyı da afiyetle yemeyi biliriz :)


Bugün sizlere Naturelka'nin portakal kabuğu tozundan bahsedeceğim. Öncelikle içinde hiçbir katkı maddesi olmayan bu tozun, portakalın kabuklarının makinede ısıtılarak ardından da öğütülüp toz haline getirildiği bir aşama sonucu elde edildigini söylemeliyim. 

Kullanım alanı oldukça fazla. Kek, pasta ve şerbetli tatlılardan tutun da içeceklerde, dondurmalarda, portakal aroması istediğiniz bir çok şeyde kullanabiliyorsunuz.

Ben ise bugün sıcak bir çayın affetmediği güzel bir kek yapımında kullandım. Yine her zamanki malzemelerimi hazırlarken içine bir miktar da portakal kabuğu tozu ekledim ve sonuç harika.. Gerçekten de aromasını ve tadını müthiş hissettim :)




O zaman ne diyelim hem güzel lezzetler ortaya koymak hem de bunu pratik bir şekilde ortaya koymak isteyen marifetli hanımlarınımızın buna bir göz atmasını tavsiye ederim. Adres ise: Ayışığı Organik.

Afiyet olsun :)

20 yorum:

  1. Nice blogpost dear! Have a happy weekend ««««

    follow me via gfc and I follow back


    Jenny

    --> CHANGEABLE-STYLE <--

    YanıtlaSil
  2. Nefiss görünüyor ellerinize sağlık. Çok severim köklerin, kurabiyelerin için de ve sık sık da kullanırım. Ama bu tozu daha önce hiç duymamıştım. Denemek lazım. Teşekkürler tavsiye için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ben de çok severim özellikle verdiği o aromayı :)

      Sil
  3. büyük kolaylık, harika bir ürün, kek de nefis görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle hem pratik hem lezzetli teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ümrancığım o fırından yeni çıkmış portakallı kekin kokusu gibisi yok. Harika görünüyor ellerine sağlık. Ben klasik bir yöntem, rendelediğim portakal kabuklarını derin dondurucuda tutup, gerektiğinde kullanıyordum ama vanilya tozu gibi bu hali de çok pratikmiş. Denemek lazım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin yöntem de çok güzelmiş portakalın her türlüsü güzel gerçekten bi de o kokusu yok mu :)!

      Sil
  5. Ben de soğan tozunu denedim, inanılmaz lezzet kattı çorbaya :)

    YanıtlaSil
  6. Mis mis. Ellerine sağlık canım. Doğal olması da ayrı güzel

    YanıtlaSil

Post Top Ad