Post Top Ad

Doğru Temizlik Ürünleriyle Hijyen Günlüğü

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündemden düşmeyen tek bir konu var: Corona virüsü! Evlerimizde çok vakit geçirdiğimiz bu günlerde ev hijyeni daha da önem kazandı. Özellikle hanımların çok da yabancı olmadığı temizlik ürünleriyle bazı pratik temizlik önerilerini sizler için hazırladık.




Havalar Nasıl Olursa Olsun, Odanızın Havası Temiz Olsun!

Ev temizliğinin kuşkusuz en temel adımı, odaları düzenli olarak havalandırmaktan geçer. Özellikle klima yolu ile havalandırılan evlerde virüslerin temizlenmesi mümkün değildir. Damlacık yoluyla açığa çıkan virüsler havada dakikalarca askıda kalabilir. Bu yüzden mutlaka cam pencere açılarak hava sirkülasyonunun sağlanması gerekir. Ayrıca güneşin evinize çokça geldiği saatlerde perdelerinizi açıp yaşam enerjinizin içeriye girmesine izin verin! Hem unutmayın ultraviyole ışınları virüslere yaşama şansı vermiyor.

Amaca Yönelik Temizlik Ürünleriyle Doğru Cam Temizliği Sağlayın

Perdeler demişken onlar çamaşır makinenizde yıkana dursun siz de camlarınızı pırıl pırıl yapmak için kolları sıvayın. Cam silerken bazıları gazete kağıdı ve sirkeyi temizlik ürünleri olarak tercih ederken bazıları için ise, Cif Cam Temizleyicisi gibi cam için hazırlanmış özel temizlik ürünlerini kullanırlar. Özellikle tüy bırakmayan mikro-fiber bezler ile daireler çizerek değil, aşağıya doğru silerek lekesiz camlara sahip olabilirsiniz.

Dikkat, Virüs Çıkabilir!

Çok fazla alana tema ettiğinden dolayı ellerinizi sık sık yıkamanız, yıkamanın mümkün olmadığı anlarda ise dezenfeksiyon ürünleri ile dezenfekte etmeniz gerekir. Bununla birlikte ellerinizin değdiği yerler virüs, bakteri, mantar gibi göz ile görülemeyen; mikroskobik organizmalar barındırabilir. Özellikle pencere ve kapı kolları, elektrik anahtarları kuru bir beze dökeceğiniz kolonya, dezenfektan, Domestos çamaşır suyu ya da klor içerikli diğer temizlik ürünleri ile her gün temizlenmelidir.

Mutfakta Hijyen Var

Mutfakta zaman geçirmeyi sevenler bilirler ki; lezzetli yemekler yapmak kadar temiz bir mutfağa sahip olmak da çok değerlidir. Dolap kulpları, musluk başlıkları, bulaşık makinesi ve buzdolabı tutacağı derken el ile temas edilen yerler oldukça fazladır. Bu gibi noktaların da gün içerisinde temizlik ürünleri ile sık sık iyice temizlenmesi faydalı olur.

Virüs Bilgisayarımın İçinde Değil Dışında!

Sıklıkla kullandığımız, elimizden düşürmediğimiz elektronik aletlerin; akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların, kumandaların da temizliği oldukça önemlidir. Bu yüzden; evde, ofiste çokça kullanılan teknolojik cihazların, bu ürünler için üretilmiş özel bez ve temizlik ürünleri ile temizliğini sağlayın.



Parkeleriniz Ayna Gibi Olsun

Yerleri silerken kullanacağınız temizlik ürünleri kadar dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biri de bez seçimidir. Sileceğiniz bezin tozu ya da yüzeyde bulunan kirletici/hasta yapıcı tanecikleri tutma kapasitesi çok önemlidir. Edineceğiniz fiber bezler tozu içinde saklar. Bunun yanında seçeceğiniz, parke ve yerler için hazırlanmış olan uygun ev temizliği ürünleri ile maksimum temizliğe ulaşmış olursunuz.

Evinizin Mikrop Yuvası: Lavabolar ve Eviyeler

Bakteri ve virüslerin en sevdiği yerlerdir lavabolar ve eviyeler… Uygun ortam sağlandığında bu noktalarda yaşamayı tercih edebilirler. Hatta gözle görünmeseler bile, bu alanlarda çoğalıp aile olduklarını bile söylemek mümkün olabilir. Bu yüzden bu noktaların da düzenli olarak temizlenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Mutfak ve banyo için üretilmiş yüzey temizleyiciler ya da buna benzer temizlik ürünleri kullanabileceğiniz gibi sirke ve karbonatı karıştırarak da temizleyebilirsiniz.
Bonus: Temizlik ürünlerini kullanırken alerjik reaksiyona karşı koruma amaçlı maske ve eldiven takmanız etkili olur. Ayrıca temizlik ürünlerinin sık kullanımı ile oluşabilecek kuruma ve çatlamalara karşı ellerinizi sık sık nemlendirmenizi öneririz.

Evinizi mis gibi yapacak; ihtiyacınız olan tüm kaliteli temizlik ürünlerini, Koçtaş internet sitesi üzerinden sağlayabilirsiniz. Evini seven herkes Koçtaş dijital mağazasında buluşuyor. Hayat Koçtaş ile evde de çok daha güzel...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad