Post Top Ad

Elektrikli Ocak mı Gazlı Ocak mı Tercih Edilmeli?

Mutfağınızın en önemli yardımcısı olan ekipmanların başında hiç şüphesiz ocak gelir. Ancak ocağınızın, elektrikli ocak mı gazlı ocak mı olması gerektiği hakkında kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. İki ocak türünün de farklı özellikleri ve kendine özgü kullanım biçimleri vardır.


Gazlı ve Elektrikli Ocak Kullanımı Arasındaki Farklar


Tek gözlü ya da iki gözlü seçenekleri olan elektrikli ocak, kolay kullanım özelliği ile tercih edilen ocak türüdür. Bu tarz ocaklar herhangi bir doğalgaz bağlantısına ya da tüpe ihtiyaç duymadan çalışır. Elektrikli ocak kullanımı kolay ve basittir. Tek ihtiyacınız olan elektrikli ocağın fişini takacağınız bir prizdir. Daha sonra ocağın ön kısımda bulunan ısı ayar düğmesini çevirip istediğiniz ısıya ayarlayabilirsiniz. Ayrıca elektrikli ocakta bulunan gösterge lambası, sizlere işlevsel bir özellik sunar. Elektrikli ocak geniş bir pişirme tabanına sahiptir. Bu sayede tava, çaydanlık ya da geniş tencereler için oldukça uygundur. Şık dizaynı sayesinde de estetik bir görünümü vardır. Gazlı ocaklarda ise iki gaz türü kullanılır. Bunlar; LPG ya da doğalgazdır. Bir gaz musluğu bulunur. Bu gaz musluğunda açma (A) ve kapama (K) şeklinde yönlendirme vardır. Seramik cam ocak seçenekleri ile de mutfağınıza şık bir hava katar. Genellikle dört gözlü olan gazlı ocaklar da evlerde oldukça tercih edilen ocak türüdür. Ancak gaz kaçağı riskini asla gözden kaçırmamak gerekir!



Elektrikli Ocak ve Gazlı Ocak İçin Temizlik Önerileri


Elektrikli ocağınızı topraklı prize takmanız güvenliğiniz için daha iyi olur. Ürünü sert ve sağlam bir zemin üzerine yerleştirmelisiniz. Ayrıca kablosunun ısıdan uzak olmasına dikkat etmelisiniz. Gazlı ya da elektrikli ocaklar sizlere pişirme sonrasında kolay bir temizleme imkanı sunar. Ancak ocağınızın soğuduğundan emin olmalısınız. Ocağınız tamamen soğuduktan sonra fişini çekip nemli bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Kimyasal madde ya da aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmamalısınız. Dilerseniz elektrikli ocağınızın temizliği için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Elektrikli ocakların kolay taşınabilir özelliğine sahip olması, istediğiniz yere kolaylıkla götürme avantajı sağlar. Ancak olası darbelerden korumak için kendi kutusunda ya da korunaklı bir şekilde taşımalısınız.


Elektrikli Ocak ile Lezzetli Yemekler!


Kaliteli ürünler kullanarak üretilen elektrikli ocak, yemeklerinizin de lezzetli olmasını sağlar. Düşük ya da yüksek sıcaklıklara çıkarabileceğiniz ısı ayarı sayesi ile besinleriniz için ideal bir formda tasarlanmıştır. Özellikle uzun sürede pişmesi gereken yemekler ya da tatlılar için oldukça lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Ayrıca metal bir yüzeye sahip olan elektrikli ocak, düz zemin eklentisi sayesi ile sizlere daha geniş bir pişirme alanı sunar. Bu sayede damak tadınıza uygun leziz yemekler yapmanıza olanak sağlar.



Elektrikli Ocaklarda Kalite ve Güven Çok Önemli!


Yenilikçi ve özgün tasarımları ile kullanıcılarından tam not alan Arnica; evinizin tüm ihtiyaçlarını karşılarken, elektrikli ocak modelleri ile de mutfağınızdaki ihtiyaçlarınıza da çözüm bulur. Arnica'nın farklı tercihlere yönelik tek gözlü Arnica Solo ya da iki gözlü Arnica Duo seçenekleri bulunur. Yuvarlak ve bombeli köşeleri sayesinde bu ocaklar temizlik kolaylığı sağlar. Ayrıca şık ve ergonomik tasarımları ile mutfaklarınızda göz doldururken mükemmel performansları ile öne çıkar. Gösterge lambaları sayesinde güvenli kullanım sağlarken pişirme gözleri ile ısıyı tencerenin her noktasına eşit olarak ulaştırır. Böylelikle verimli ve hızlı bir şekilde pişirmeyi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm beklentilerinize yanıt verecek elektrikli ocakları Arnica'nın web sitesinde inceleyip daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünü ise kolayca sipariş verip Arnica kalitesi ve güvencesi ile hemen satın alabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad