Post Top Ad

Taş Gibi Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Selamlar herkese :) Evet evli mutlu bide bebeli olunca haliyle evde denemediğiniz yöntem tarif kalmıyor :D Hele de bebeğiniz ek gıda sürecindeyse o denediğiniz tarifler bilmem kaç katına çıkıyor.. Ev yapımı yoğurt da bunlardan biri. 


Neyse konumuz; taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi tam kıvamında yoğurt tarifi nedir? gibi sorularınıza açıklık getirecek umuyorum.. Ben de ilk etaplarda bu konudan çok muzdariptim ne yapsam yapayım yoğurdum illaki biraz sulu oluyordu ama hem araştırarak hem de belli püf noktalarını bularak bu konuyu iyice irdeledim vee mutlu sona ulaştım :)


taş gibi yoğurt nasıl mayalanır

Ve neden sizlerle de paylaşmayım değil mi? Bilgi paylaştıkça güzeldir..

Öncelikle ev yapımı yoğurdunuz için kullanacağınız sütün iyi olması gerekiyor. Yani güvenilir bir yerden temin etmelisiniz. İkinci çok önemli nokta ise mayalama işlemi için kesinlikle ama kesinlikle hazır toz mayalardan kullanmayın benden nacizane tavsiye.. Deneyen biri olarak tabi..


Muhakkak süzme yoğurt veya bir önceki yaptığınız ev yapımı yoğurttan ayırdıysanız o çok daha güzel olur onu kullanın.


En çok sorulanlardan biri de 1 litre süte ne kadar yoğurt kullanılır? Arkadaşlar benim gibi kıvamında ve kavanozu ters çevirince akmayan bir yoğurt yapmak istiyorsanız litre başına dolu dolu bir yemek kaşığı yoğurt kullanın. Ben en son ki yaptığımda 3 litre süte fazladan bir kaşık da ekleyip 4 yemek kaşığı yoğurt ekledim ve kıvamı nefis oldu!!!! :) Yeme de yanında yat... Kaymak gibi..


Bu arada ben yoğurdumu hem toprak kaselere hem de saklama kaplarına ve kavanozlara kuruyorum. O an nasıl denk gelirse yani.
 

ev yapımı yoğurt tarifi


Evet bir diğer önemli püf noktası ise sütünüzü kaynamaya başladıktan sonraki süreçte bi 5/10 dakika sürekli kepçeyle doldur boşalt yapın ki havasını alsın.. Bu da çok önemli.. En sonunda da sütünüzü ılımaya bırakırken serçe parmağınızı dokunduğunuzda en az 7 saniye durabiliyorsanız mayalayabilirsiniz. Ne çok sıcak ne çok ılık anladınız :)


Ve sütümüzü mayaladık napıyoruz. Üzerlerini güzelce kapatıp örtüp sıcaklığını bozmadan mümkünse en az 1 gün bekletiyoruz. Ertesi gün baktığınızda yoğurdunuz mükemmel bir şekilde hazır olacak.. Sonrasında buzdolabında dinlendirebilirsiniz zaten :)


İşte benden size taş gibi yoğurt tarifi.. Pek çok kişinin yapmak istediği şey.. Belli püf noktaları uyguladığınızda övgü dolu aferinleri alacaksınız emin olun. Sonra da havanızı atabilirsiniz yani dimi.. :)


Sorularınız olursa bana @pembedunyammm instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler...

8 yorum:

  1. Benim yoğurdum da güzel olur, ben de fırın içinde mayalıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohhh ne güzel o yöntemi de çok duyuyorum henüz denemesem de :)

      Sil
  2. ev yapımı yoğurt mayası kullanıyorum ben de fena olmuyor :-))

    YanıtlaSil
  3. Taş gibi yoğurt mayalamak marifet ister. Tavsiyelerinizden istifade etmek gerekir. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim çok naziksiniz:)!!!

      Sil
  4. Merhaba,yoğurdum sürekli olarak aldıktan sonra sulanıyor.Bir fikrin var mı acaba bu konuda? Ve de bende taş gibi yoğurt seviyorum.4 kaşık koymayı deneyeceğim bir dahakine.Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba evet işte sulanması mayasının eksikliğinden olabilir bide öyle dene tekrar konuşalım :)

      Sil

Post Top Ad