Post Top Ad

İshali En Hızlı Ne Keser?

İshal bu ara eminim pek çoğunuzun karşılaştığı bir problem olabilir. Sıklıkla mide bulantısı ve kusma gibi semptomlarla birlikte baş gösteren ve mide ve bağırsak düzeninin bozulmasına sebep olan ishal salgını şu ara malesef yine ortalığı sarmış durumda. 


ishali ne keser


Özellikle okulların açılmasıyla okul, hastane, otel gibi kalabalık ortamlarda bulunduysanız bulaşması an meselesi.. Özellikle otel ve havuz vakaları gittikçe artmış durumda.. Hem hijyenik faktörlere uyulmaması hem de yoğun salgın neticesinde şu ara çok fazla şikayet bulunuyor.

Tıp dilinde Norovirüs olarak da bilinen ishal salgınına karşı dikkat etmekle beraber bu semptomlarla karşılaşanlar için neler yapılabilir veya ishali durduran yiyecek ve içecekler nelerdir onları da hızlıca sizlerle paylaşayım. 

İshali Kesen Yiyecekler:

* Muz
* Haşlanmış patates
*Elma
*Havuç
*Pilav
*Leblebi
*Yoğurt

İshali Kesen İçecekler:

*Bol su tüketmek 
*Limonlu Türk Kahvesi (en etkili ve hızlı yöntemdir. Türk kahvesine birkaç damla damlatarak için)
Özellikle şiddetli ishal yaşayanlar için ilk tavsiyedir. Mutlaka deneyin.
*Ayran
*Havuç suyu

Genel olarak bu yiyecek ve içeceklerle evde tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunun dışında yemek öncesi ve sonrası, tuvalet sonrası, bebek bezi değişiminde elleri bol bol sabunla yıkamak gerekir. Meyve ve sebzeler bolca yıkanarak tüketilmelidir. Ortak kullanım alanlarının hijyenine dikkat edilmelidir. Mide bulantısını tetikleyecek baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ayrıca çeşme sularından da uzak durmanızı tavsiye ederim.

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad