Post Top Ad

Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu Deneyimi

Bakliyatları sever miyiz? Kimimiz severiz kimimiz sevmeyiz belki ama en çok da çoçuklara yedirmekte oldukça zorlandığımız ürünlerdir bakliyatlar. Halbuki sağlığımız açısından bakliyatlar çok önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda baklagillerin kalp rahatsızlığına iyi geldiği açıklanırken ayrıca mide ve bağırsak kanserlerini de önlediği tespit edilmiştir. Lif bakımından da oldukça zengin olan bakliyat ürünlerinin tüketimi de haliyle önemli bizler için.

İşte Kenton'un da son dönemlerde çıkardığı ön pişirilmiş bakliyat unları aslında hem işimizi kolaylaştırdı hem de çoçuklarımıza bu besinin değerini yitirmeden daha kolay verebilmemizi sağladı. Kenton gerçekten bu konuda oldukça başarılı bir iş yaptı.


Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu, İç Anadolu Bölgesi'nde yetişen Dermason fasulyenin tüm besleyici özellikleri korunarak haşlama, kurutma ve öğütme aşamaları ile üretilmektedir. Adından da belli olduğu üzere Ön Pişirilmiş olduğu için yeniden kaynatma ve ezme işlemi gerektirmeden tüm çorbalara, köftelere, salata ve makarna sosları, mücver, ekmek, kek ve kurabiye gibi birçok un gerektiren lezzetlere besleyicilik katmak için kullanabilirsiniz :)


Ben de bu güzel ürünle ilk deneyimimi kek yapımında kullanarak gerçekleştirdim. Kekimizin tadında hiçbir farklılık ve de değişiklik olmadı ve aynı lezzeti ile hepimiz afiyetle yedik. Bu sefer kekin tarifini yazmayacağım çünkü daha öncelerde yazmıştım onun da tarifinine buradan ulaşabilirsiniz :) 

Demem o ki sağlığımız için gerekli besin ne ise onu tüketmemiz şart! Bu bakliyat unları ise bizler için büyük avantaj.. Yediğimiz birçok besine ilave ederek onu kolaylıkla tüketebilir ve çoçuklarımıza da sağlıklı beslenme aşamasında yardımcı olabiliriz. Bakliyat unları ile ilgili daha birçok güzel tarifi www.mutfaktaonaguvenirim.com sitesinde bulabilir ve mutfağınızı şenlendirebilirsiniz.

Sevgiler

18 yorum:

  1. looks delicious:)
    Have a lovely week:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ilk defa senden duydum böyle bir ürün olduğunu. ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne mutlu o zaman bana teşekkür ederim aklında olsun :)

      Sil
  3. Bunu yeni öğrendim ve çok şaşırdım, gerçekten çok iyi yöntem çocuklar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kardeşim de bakliyat çok yemediği için biz de sıkça deneyeceğiz sanırım canım :)

      Sil
  4. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/09/pembe-dunyam.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba çok teşekkür ederim ne güzel düşünmüşsünüz bakıyorum hemen :)!

      Sil
  5. Çok ilginçmiş. Güzel fikir aslında. ELine sağlık canım :*

    YanıtlaSil
  6. cake is so nice! I would love to try!

    YanıtlaSil
  7. Bence bu özellikle çocuklar için çok iyi. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle canım onlara bakliyat yedirmenin en güzel yolu..

      Sil
  8. acaba gluten ıcerıyormu uzerınde alerjen bılgısı varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba güzel bir soru :)! ben onu yazıda eklemeyi unutmuşum o yüzden sorduğunuz iyi oldu ürün glutensiz o yüzden özellikle gluten hassasiyeti olanlara iyi bir seçenek :)

      Sil
  9. tadının değişmemesi çok ilginç bunu bulursam deneyeceğim..

    YanıtlaSil

Post Top Ad