Post Top Ad

Evde Ekmek Yapımı

Herkese merhabalar.. Bugün aslında gündeme çok da uygun olan ve hele ki dünkü olaylardan sonra oldukça üzüldüğüm ve ne gerek vardı dediğim ekmek kavgalarından sonra hanımlara aslında çok pratik bir şekilde yapacakları ve afiyetle de yiyecekleri ekmek tarifi ile geldim. Gerçekten şu dönemde büyük sınav veriyoruz evimizde ama bunun mükafatını inşallah göreceğiz ben inanıyorum. En fazla mutfakla biraz daha haşır neşir oluruz napalım :)

evde ekmek yapımı

Gelelim o güzelim ekmek tarifine! Malzemesi çok az bir kaç püf noktasına dikkat ettiğiniz sürece harika ekmekler çıkaracağınız tarifim aşağıda. Bu arada bir bezeden bu gördüğünüz boyutta 11 ekmek falan çıkıyor. Afiyet ola :)

kolay ekmek tarifi

Malzemeler: 

* 1 buçuk su bardağı ılık su ( 250 ml bardak kullandım ben )
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket maya
* 3.5/ 4 su bardağı un (azar azar ilave edelim kıvama gelince bırakalım )

Evde Ekmek Yapılışı:

Önce derin bir kaba suyumuzu, şeker, tuz ve mayamızı ilave edip maya eriyene kadar iyi bir karıştırıyoruz. Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz ve kıvama gelene kadar güzelce yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi çok önemli arkadaşlar çünkü ne kadar çok yoğurursanız o kadar güzel bir hamurunuz olur. Sonunda hafif ele yapışan bir hamurumuz olacak korkmayın onu da tezgaha az bi un serperek çevirip yuvarladıktan sonra mayalamaya bırakıyoruz. Sıcaklığa bağlı mayalama süreniz. Ben yaklaşık 1 saat beklettim. 

Ardından hamurum çok güzel kabarmıştı ve tam ekmeklik kıvama gelmişti bile :) Şimdi hamurumuzun havasını hafif aldıktan sonra eşit parçalar halinde bezeler çıkarıyoruz. Benim 10 tane çıktı ama 12 yi de bulabilir yani söyleyim :) Ve bezelerimizi elimizle biraz açtıktan sonra içe doğru parmaklarla bastırarak bombeli bir şekilde kapatıyoruz ve şeklimizi veriyoruz. Kenarlarını da biraz sivriltiyoruz. 

mayalı ekmek tarifi

Ve yağlı kağıt uzerine yerleştirdiğimiz ekmekleri tepsi mayası için fırında 50 derecede yaklaşık 5/10 saniye kadar bekletiyoruz ve geri çıkarıyoruz. Ardından hemen ekmekleri hafif yandan kesikler atarak şekillendiriyoruz. Ben jilet kullandım en pratik o oluyor çünkü bu aşamada. Ve sonrasında hemen önceden ısıttığımız 230 derece fırına eklmekleri veriyoruz ve yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Ve sonrasında misler gibi kokan hem çıtır çıtır hem de çok lezzetli kızarmış ekmekleriniz hazır!!! Çok çok seveceğiniz bir tarif emin olun :)! Tarifi de verdim oh içim rahatladı. Hadi afiyetler olsunn :)

Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip etmeyi unutmayın :)

İnstagram: pembedunyammm
Pinterest: pembedunyammm

Facebook: Pembe Dünyam Blog

6 yorum:

  1. Minnoş minnoş ne tatlı olmuş ekmekler eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi çok minnoşlar çok teşekkür ederim canım :)!!!

      Sil
  2. Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz.. Ben sizi takipteyim sanıyordum bakıyorum tabi teşekkürler..

      Sil
  3. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor, ellerine sağlık afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım aynen öyle valla mis :)!!!

      Sil

Post Top Ad