Post Top Ad

Protez Tırnak Uygulaması Nasıl Yapılır?


Kusursuz tırnaklar her insan için vazgeçilmezdir. Bu nedenle sağlıklı ve bakımlı tırnaklara sahip olmak herkesin istediği bir özelliktir. Bunun için manikür ve pedikür yapılarak ölü derilerden ayrılan tırnakların daha sağlıklı olduğu bilinmektedir. Tırnak bakımı diğer kişisel bakımlar arasında en çok özen gösterilenlerden biri olmaktadır.

Bazı durumlarda gerek sağlıklı bir görünüme sahip olması, gerekse güzelliğimize güzellik katmak açısından protez tırnak uygulanabilmektedir. En güzel tarafı tırnaklarınızın kusursuz bir görüntüye sahip olmasıdır. Protez tırnak uygulaması artık günümüzde hemen hemen her güzellik merkezinde uygulanabilir hale gelmiştir.

Var olan kendi tırnağımız üzerine uygulanan protez tırnak, hazır olarak sunulan tırnaklardır. Yapıştırma usulü olan bu tırnaklar kendi tırnağımızın boyutlarında şekillendirilmelidir. Arada boy ve uzunluk farkı olmamalıdır. Modeline ve yapı şekline göre değişmekle birlikte uzun süreli olarak tırnaklarımızın üzerinde kalabilmektedir.

Protez tırnak uygulaması iki şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan biri akrilik uygulama bir diğeri de jel protez tırnak olarak karşımıza çıkmaktadır. Her iki uygulama da tercih edilebilmektedir. Tırnaklarımızın bakımına zaman ayırmakta zorlandığımız anda bizi kurtaran bu iki uygulama ile bakım artık daha da kolaylaşabilmektedir.

Akrilik tırnak uygulaması, protez tırnak uygulamasının bir çeşididir. Jel tırnak uygulamasından ayrılan tarafı iki uygulamada da farklı ürünlerin ve karışımların kullanılmasıdır. Akrilik tırnak uygulamasında özel bir karışım tırnak yüzeyine uygulanmaktadır. Uygulanan karışım kuruma sağlandıktan sonra törpü ile şekil verilerek asıl formunu alması sağlanır ve bakım yağları ile son haline gelir.

Jel protez ise akrilikte olduğu gibi toz karışımından değil bir jelin yine tırnak üzerine profesyonelce sürülerek uygulanması tekniğine dayanır. Uygulanan bu jel yapı yine kuruma sağlandıktan sonra törpü yardımıyla şekil verilerek kullanılması sağlanır. Jel protez uygulaması görünüm açısından daha doğal bir görünüm sunmaktadır.

Profesyonellerce yapılan protez uygulamaları sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Hem sağlığınız hem de doğru uygulama adına işin
uzmanı kişilerce yapılması çok daha doğru olanıdır. Kullanılan malzemeler göz önüne alındığında konusunda uzman kişilerin uygulaması daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle uygulama yaptıracağınız yerin seçimi de önem arz etmektedir.

Bir diğer soru ise protez tırnak fiyatı. Her alanda olduğu gibi bu alanda da farklı fiyatlar karşınıza çıkacaktır. Uygulama yapılacak olan proteze göre çeşitlilik göstermektedir. Akrilik tırnak protezi için farklı fiyatlar karşımıza çıkmaktayken, jel tırnak fiyatları da farklı fiyatlarda uygulanmaktadır.

Yapacak olan uzmanın popülerliği, yapılacak olan merkezin popülerliği ve uygulama yapılacak olan protezin çeşitliliği gibi unsurlar fiyatlar üzerinde etkili olabilmektedir. Ufak çaplı bir araştırma ile bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu konuda telefonla ya da web sitesi üzerinden fiyat almak yerine yüz yüze yapılacak görüşmeler daha iyi olabilir. Böylelikle yaptırmak istediğiniz merkez hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

4 yorum:

Post Top Ad