Post Top Ad

Fritözler Kızartma Eziyetine Son Veriyor

 

Kızartma yapmayı sizin için daha kolay ve zahmetsiz hale getiren fritözler, sahip olduğu özellikler sayesinde farklı kullanım alanları sunar. Genellikle fritöz kullanımı tüm modeller için benzer olup bu aletler çoğunlukla patates kızartmak için kullanılır.

Farklı aksesuarlar yardımıyla fonksiyonel özellik kazanan ve fritöz ya da kızartma makinesi olarak adlandırılan bu mutfak aletleri yağ haznesine sahiptir. Böylece az yağ ile kızartma yapma imkanı verir. Makinenin haznesi rahatça boşaltılıp temizlenebilir. Haznenin yanı sıra diğer pek çok parçanın da çıkarılıp temizlenebilir olması kullanım kolaylığı sunar.

Gelişen teknoloji sayesinde günümüzde daha fonksiyonel ve estetik hale gelen kızartma makineleri farklı firmalar tarafından üretilir. Bunlar arasında en çok tercih edilen markalara baktığınızda Arzum ilk sıralarda yer alır. Marka, mutfak aletleri konusunda kaliteli ve ekonomik ürünlere sahip olmasıyla bilinir. Pişirme ve kızartma kategorisi yanı sıra mutfağınızda ihtiyacınız olan tüm ürünleri Arzum’dan satın alabilirsiniz.

En İyi Fritöz Hangisi?

Elektrikli mutfak aleti satın almak istiyorsanız alacağınız ürünün kaliteli ve işlevsel olmasına önem vermelisiniz. Garantili ve uzun ömürlü olan ürünler her zaman mutfaktaki en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır. Bunu anlamak adına güvenilir markaları tercih etmelisiniz.

En iyi fritöze sahip olmak istediğinizde Arzum ürünlerine göz atabilirsiniz. Kahve makinesinden tost makinesine kadar mutfak aletlerinde geniş ürün yelpazesine sahip olan marka patates kızartması yapmayı daha kolay hale getirmenizi sağlar. Ürünün teknik özelliklerine baktığınızda bunlar arasında çıkıp temizlenebilen ve paslanmaz çelik parçalar, yağ haznesi, farklı yiyecekler kızartabilme, ikaz ışığı ve termostat ayar düğmesi gibi özellikler görebilirsiniz. Ürünün üst kapağının çıkabilmesi temizliğini kolaylaştıracaktır. Dilerseniz ürünle patatesi kızartması haricinde sosis, köfte,balık gibi yiyecekler de kızartabilirsiniz.


Fritözler Nasıl Kullanılır?

Basit bir kullanıma sahip olan fritözler kızartma makinesi olarak ifade edilir. Bunu kullanırken gerekli olan yağ miktarını kızartma yapacağınız ürüne göre belirlemelisiniz. Bunu anlamak için kızartma sepetinin doluluğunu kontrol edebilirsiniz. Küçük porsiyonlarda yağ haznesinin tamamını doldurmanıza gerek yoktur. Bu hem yağ israfı olacak hem de yemeğinizi sağlıksız hale getirecektir. Hazneye yağı koyduktan sonra ısınması için bir süre beklemeli ve gösterge ışığına göre malzemeleri hazneye koymalısınız. Besinlerin ortalama pişme süreci makinenin üzerinde yer almaktadır. Bu değerlere göre ürünlerin ne kadar zamanda hazır olacağını ayarlayabilirsiniz. Gıdalarınız tüketime hazır hale geldiğinde sepeti yukarı kaldırarak kızartmanızı hazneden alabilirsiniz. Bu sırada birkaç dakika bekleyerek yağın iyice akmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kızartmalarınız daha lezzetli olacaktır.

2 yorum:

  1. fritöz girmeyen ender evlerden biriyiz sanırım...eski usul tava devam..fiatları da uçmuştur muhakkak herşey gibi zamanında alıp koymak vardı bir kenara neyse kısmet olur belki de bir gün sevgiler..

    YanıtlaSil

Post Top Ad