Post Top Ad

Kemerli Burun Nedir?

 



Kemerli burun, tıptaki gelişmeler sayesinde artık çok kolay bir şekilde istenilen forma getirilebilmektedir. Kemerli burun estetiği, burun bölgesindeki operasyonların önemli bir bölümünü oluşturur. Söz konusu ameliyat, kişileri bu problemden kurtarmanın yanı sıra estetik açıdan da istenilen sonuçlara ulaşılmasını sağlar. Peki, kemerli burun nedir ve estetik operasyonuyla ilgili ne gibi durumlar mevcuttur?


Kemerli burun, bir diğer adıyla burun törpülenmesi, burnun ucunda sarkmalara neden olan bir problemdir. Bu rahatsızlığa sahip kişilerin burnu kavisli ve bükülmüş gibi görünür. Burun bölgesindeki kemerin boyutu ve sonuçlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kemerin düşüklüğüne bağlı olarak yanlara sarkmalar da kemerli burundan kaynaklı olabilir. Hem fonksiyonel hem de estetik açıdan sorun yaratan kemerli burunun çözümü de mevcuttur. Kemerli burun estetiği sayesinde bu probleme sahip kişiler istedikleri sonuçlara kolay bir şekilde ulaşabilir.

 

Kemerli Burun Estetiği Ameliyatı


Kemerli burun düzeltme için gerçekleştirilen operasyon öncesinde hastanın detaylı bir şekilde muayene edilmesi gerekir. Hastanın kemik ve kıkırdak yapısı incelenerek operasyonun nasıl gerçekleştirileceği belirlenir. Hastaların, doktorlarıyla görüşerek ameliyat öncesinde dikkat etmesi gereken belirli noktalar mevcuttur. Bu noktalardan bazıları operasyondan 6 saat önceye kadar bir şey yememek ve içmemek, kan sulandırıcı ilaç kullanımını bırakmak ve düzenli bir ilaç kullanımı varsa doktoru bilgilendirmektir.


Kemerli burun ameliyatı, kemikle ilgili olduğundan genel olarak açık şekilde gerçekleştirilir. Operasyonda hastanın burnu ters şekilde açılır. Daha sonra fazlalık yaratan kemik ve kıkırdak dokuları tespit edilerek törpülenir. Törpüleme işlemi kemerli yapının ortadan kalkmasını sağlar. Burun bölgesinde çökme bulunan hastalarda ise vücudun farklı bölgesinden alınan kıkırdak dokuları bu bölgelere yerleştirilir. Hastanın fiziksel özelliklerine ve isteklerine bağlı olarak kemerli burun estetiği operasyonunda burun ucu kaldırma ve dikleştirme işlemleri de uygulanabilir.


Kemerli Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kemerli burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Operasyon sırasında genel anestezi uygulandığı için hastalar belirli bir süre hastanede kalmaya devam eder. Ameliyat sonrasındaki ilk gün için uzmanlar tampon ve alçı kullanımını tavsiye eder. Burun bölgesinin korunması için burun koruyucu bant takılması gerekir. Ortalama bir gün sonunda hastaneden taburcu olunur. Estetik ameliyattan sonra operasyona bağlı olarak morarma, şişlik ve ödem görülmesi son derece doğal bir süreçtir. Bu tarz durumlar yaklaşık bir hafta içerisinde kendiliğinden ortadan kaybolur.


Doğal yollarla kısa sürede toparlayan burun bölgesinin tam olarak iyileşmesi 6 ay ila 1 yıl arasında gerçekleşir. Kemerli burun estetiği ameliyatı ile ilgili ve aklınıza takılan diğer tüm estetik problemler için Op. Dr. Sedat Baş’ın uzman görüşlerinden faydalanarak arzu ettiğiniz yanıtlara ulaşabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad