Post Top Ad

Kripto Vadeli İşlemler için En İyi Kripto Borsası

Vadeli işlemler, yüzyıllardır var olan ve altın, gümüş, tahıl, sığır, petrol gibi farklı değerli malların ticaretinde kullanılan bir finansal araçtır. Kripto endüstrisinin gelişimiyle birlikte, gelişmiş ticaret seçenekleri ortaya çıkmaya başlamış ve bunlardan biri de kripto vadeli işlemlerdir.

Tüm kripto platformlar bu finansal aracı sunmamaktadır. Bu yazımızda, vadeli işlemlerin özünü anlatacağız ve kripto para vadeli işlemleri yapabileceğiniz bazı güvenilir borsaların örneklerini vereceğiz.

Vadeli İşlemler Nedir?

İsminden de anlaşılacağı gibi, bu alım satım aracı dijital varlıkların gelecekteki fiyatıyla ilgilidir. Bu ticaret yönteminin özü, coin’lerin gelecekteki değerini tahmin etmek ve onlara bahis yapmaktır. Bu ticaret yöntemi, yükselen ve düşen piyasa durumlarında para kazanmanıza olanak sağlar, yaptığınız yatırıma göreyse uzun vadeli kripto para yatırımı da olabilir. Buradaki temel nokta, fiyat değişimlerini doğru bir şekilde tahmin edebilme yeteneğidir.

Elbette, başarılı vadeli işlemler için piyasanın derinlemesine anlaşılması ve kripto grafiklerini ve kripto değerini etkileyebilecek dış faktörlerin analiz edilmesi gerekmektedir. Bu, ileri düzey yatırımcılar için bir seçenektir ve kapsamlı bir çalışma gerektirir.

Vadeli (Futures) işlem sözleşmeleri ticareti yaptığınızda, herhangi bir kripto satın almanız gerekmez. Bunun yerine, belirli bir kripto vadeli işlem sözleşmesi satın almak gerekir. Bu sözleşme, bir varlığın gelecekteki değerini ve anlaşmanın yerine getirileceği tarihi belirtir.

Sözleşme şu şekilde olabilir:

  • Daha düşük bir fiyattan coin satın alma (short pozisyon)
  • Daha yüksek bir fiyatta coin satma (long pozisyon).

Örneğin, önümüzdeki ayın sonunda BTC fiyatının düşeceğini düşünüyorsanız, short pozisyonu bazlı BTC vadeli işlemler gerçekleştirmeyi seçebilirsiniz. Eğer fiyat gerçekten düşerse, coin’leri satın alırsınız.

Bu arada, piyasadaki en popüler vadeli işlemler Bitcoin bazında yapılmaktadır. Bitcoin, en büyük işlem hacmine ve 326 milyar doları aşan piyasa değerine sahip önde gelen bir dijital paradır. Bu da demek oluyor ki bu varlık diğerlerine göre daha az volatildir ve her zaman talep görmektedir. Vadeli işlem ticareti için böyle sağlam kripto varlıklarını seçmek önerilir.

Vadeli İşlem için En İyi Platform

İşte bu tür ticaret için en güvenilir platformlar:

  1. ByBit
  2. Вinance Futures
  3. eToro
  4. WhiteBIT.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad