Post Top Ad

Cilt Bakım Rutinim / Aralık 2018

Herkese merhaba... Uzun süredir blogda cilt bakım rutinime yer vermediğimi fark edip hemen yeni bir yazı ile geldim karşınıza :) Malum Aralık ayına girdik ve kış kapısını araladı ve havalar iyiden iyiye soğumaya başladı. Cildin bebek gibi bakıma muhtaç olduğu dönemlerdeyiz ne de olsa. Evet yaz kış bakım şart ama bu bakımı bu mevsimlerde olabildiğince maksimuma çıkarmak mesele! Ben de hem öneri babında hem de aklınızda fikir oluşturabilecek birkaç üründen bahsedeceğim size bugün.

cilt bakım ürünleri

Öncelikle bu mevsimlerde kuruyan cilt kadar saçların da oldukça kuru ve yıpranmış modda olduğunu ve hem mevsimsel değişiklik hem de çevresel faktörler sebebi ile saçlarımız kuruduğunu ve yıprandığını görüyoruz malesef :/ Ben de bu konudan oldukça muzdarip olduğum için bu aralar saçıma en iyi gelebilecek ne varsa denemeye ve etkisini göremeye çalışıyorum. Maskeler, bakımlar.. Bu bakım aşamasında denediğim ve çok sevdiğim ürünlerden biri de Milkshake Argan Yağı. Argan yağının faydalarını saymakla bitmez zaten. Bu bakım yağını da ben saçıma hem duş sırasında hem rutin hayatımda saç uçlarıma uygulayarak saçlarımı oldukça beslediğini görüyorum. 

milkshake argan yağı

Milkshake Argan Yağı; 50 ml'lik cam bir ambalajda. Pompalı kapağı ile avucunuza istediğiniz kadar sıkıp kullanabilme imkanı sağlıyor. Hiçbir şekilde rahatsız edici bir kokusu yok. Saçlara uygulandığı anda etkisini gösteriyor ve kuru saç uçlarını onarıyor. Saçı besliyor ve duş sırasında kullandığınızda da duş sonrası saçlarınızın hem kolay taranmasını hem de yumuşacık olmasını sağlıyor. Ben bu mevsimlerde hem saçıma hem de cildime bolca bakım yağı uygulayanlardanım. Yani sanmayın ki evde tek bir bakım yağı var aslaaaa :) 

Mesela inanılmaz sevdiğim Nuxe Çok Amaçlı Yağ da favori ürünlerimden biridir. Cildime, yüzüme makyaj öncesi ve saçlarıma bu yağı da inanılmaz severek kullanıyorum. Hatta yeni bitiyordu ki Kara Cuma indiriminden faydalanıp Dermokozmetika çıkartması ile yedekledim bile :) Yakında o alışverişimin detaylarından da bahsedeceğim :) Ama Nuxe Çok Amaçlı Yağ üzerine tıklayarak neymiş ne değilmiş bi okuyabilirsiniz. Yani demem o ki bu bakım yağı illa tek bir marka olacak diye bişey yok 

Gelelim yüz kremlerine. Cildim karma bir yapıya sahip olsa da nemlendirici ve besleyici bakım kremlerini hiç ihmal etmem. Yine bu dönemlerde elimden düşmeyen ve kocaman kavanoz ambalajıyla oldukça da bereketli bir ürün Nivea besleyici yüz kremi var gündemimde. Bildiğimiz halis mulis mis kokulu Nivea kremlerinden. Yapısını falan da çok sevdim ben. Anında kuru cildi nemlendiren ve bakım yapan bir krem. 

nivea besleyici yüz kremi

Nemlendiriciliği falan da çok güzel.. Ben bu kremi makyaj öncesi de cildime uyguluyorum ve güzel bir baz işlevi görüyor.


Son olarak da bu aralar hem kokusunu hem yapısını inanılmaz sevdiğim ve favorilerim haline gelen Organique vücut bakım kreminden bahsedeyim. Tam bir body butter. Tereyağımsı kıvamda cilde sürdüğünüz anda inanılmaz yumuşacık yapan ve türüm türüm kokan bu bakım kreminin içeriği de çok güzel. Çok detay vermeyeceğim çünkü zaten blogda detaylı yazısı var. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

organique cilt bakım kremi

İşte son dönemler cilt bakım rutinimde elimden hiç düşmeyen ürünler.. Fazlası da var ama bunlar bu ara favorilerim. Yine ara ara diğerlerinden de bahsedeceğim. Sizin son dönemki cilt bakım rutininizi hangi ürünler oluşturuyor?

18 yorum:

  1. Ben buraya yazmayayım rutinimi destan olur :))))) Ama saç bakım yağımız aynıymış, Milkshake Argan'ı ben de beğendim Ümran'cım, severek kullanıyorum. Nivea'nın bu kremi de sade içeriğiyle hoşuma gitti; ama, yaşım ve cilt tipim itibariyle daha zengin içerikli kremleri kullanıyorum. Body Butter tercihimiz de aynıymış, minnak boyu bitince tam boyunu alabilirim, baya beğendim! Çok öperim, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım benim de buraya sığmaz hepsi o yüzden parça pinçik bi yerden başlayayım dedim napıyım :D

      Sil
  2. Profosyonel kullanıcı deneyimleri bizlere ışık oluyor.Ayrıntılı ve harika anlatıyorsunuz.Püf noktalarına mutlaka dikkat edeceğim.Gittiğim kuaför ve güzellik merkezlerinde blogunuzu mutlaka öneriyorum.
    Kaleminize yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa gerçekten enerjinize ve ilginize hayranimmm... Cok tesekkur ederim çok mutlu oluyorum yorumlarınızı okudukça 😍🤗🙏🙈❤❤❤ çok çok teşekkür ediyorum....!!!!

      Sil
  3. Bunlar tam bana göreymiş teşekkürler ❤⛄☃

    YanıtlaSil
  4. Bir süredir kendimi çok ihmal ettim. Tekrar kendime özen göstermeye başlanan lazım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle titre ve kendine gel haydi :) cilt gerçekten en önemli giysimiz ve bakıma ihtiyacı var her zaman🤗

      Sil
  5. merhaba bende bloguma beklerim :) https://tubisle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. argan yağının kokusu harika ama saçıma çok ağır geldi.. kuru ve kabarık saçlı bir arkadaşıma verdim ve bayıldı :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kabarık saçlara daha iyi geliyor sanırım iyi yapmışsın :)

      Sil
  7. Argan yagini kizima uyguluyorum sacini yumusacik yapiyor 😊

    YanıtlaSil
  8. Bende bu sıralar simple ürünlerini deniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla son dönem sık görünce merak ediyorum o markayı da :)

      Sil

Post Top Ad