Post Top Ad

Mayalı Pişi Tarifi

Evde ekmek olmadığı zamanlarda ya da bazen sırf canınız istediği için hemen ben gibi mutfağa girenlerden misiniz :) Geçtiğimiz günlerde daha incecik ve daha çıtır çıtır genelde pişirir pişirmez yemelik olan mayasız pişi tarifinden bahsetmiştim. Baya seveni de olmuştu. Neticede kendi ellerinizle yaptığınız sağlıklı bir yiyecek söz konusu. Bugün de sizlere daha pofidik olan ve yumuşacık yine nefis lezzetli ve çok yağ çekmeyen mayalı pişi tarifi vereceğim. 

mayalı pişi tarifi


O zaman hemen malzemelere geçelim.

Mayalı Pişi Malzemeler:

* 1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
* 1 paket kuru maya (dileyen yaş maya da kullanabilir)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 su bardağı un ( hafifçe ekleyerek)
* Sıvı yağ

Mayalı Pişi Yapılışı:

Kimileri bi ön mayalama işlemi yapıyor ama bana göre gereksiz gibi. Yani hamurunuzun biraz daha pofidik olması için katkısı olabilir ama ben ön mayalama işlemi yapmıyorum. Ilık suyumuz ve ılık sütümüzün üzerine kuru mayamızı döküp iyi bi karıştırıyoruz. Maya çözdükten sonra tuzumuzu, şekerimizi ve yavaş yavaş ilave edeceğimiz unumuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz.  Ben tarifte 4 su bardağı dedim ama siz yeterli kıvama geldiğinde bırakabilirsiniz. 

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edince üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Ben vaktim olduğu için 1 saat kadar dinlendirdim baya güzel mayalanmıştı ama siz yarım saat de dinlendirebilirsiniz. Yarım saatte de kabaracaktır.

mayalı hamur kızartması

Ve başlıyoruz bezelerimizi yapmaya. Mandalina büyüklüğündeki bezelerimizi hazırladıktan sonra açıyoruz ve başlıyoruz kızartmaya. Ters çevirerek kızarttığımız pişilerin ne kadar pofidik ve yumuşacık olduğunu göreceksiniz :) Ben mayalı pişiyi o yüzden daha çok seviyorum size de mutlaka tavsiye ediyorum.

Artık mayalı pişiyi; zeytin, peynir, acısos ne ile süslemek isterseniz sunuma hazırrrr :)

Afiyet olsun..


Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip etmeyi unutmayın :)

İnstagram: pembedunyammm
Pinterest: pembedunyammm
Facebook: Pembe Dünyam Blog

2 yorum:

Post Top Ad