Post Top Ad

Mayasız Pişi Tarifi

Bugün size çok pratik bir pişi tarifi vericem. Üstelik mayasız ve yoğurtsuz. Üstelik çıtır çıtır ve kağıt gibi ince. Burnunuza harika kokular geliyor muuuu :) O zaman buradan size sesleniyorum hemen not alın bu tarifi bi kenara. Canım istediği zaman yapamayacağım şey yoktur. Olmasın da :) Sizin de olmasın istediğiniz şeyi yapın, mutlu olun :)!!!!

Ben bu mayasız pişi tarifinde pişimi hem sade hem de peynirli yaptım. Dileyenler sadece sade pişi dileyenler de peynirli pişi yapabilir. Her ikisi de enfes her ikisi de sofraların olmazsa olmazı bence. O hadi hemen tarife ama önce malzemelere geçelim.

mayasız pişi tarifi

Mayasız Pişi Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı sirke
*2/2.5 su bardağı un (azar azar ilave ederek)
*beyaz peynir ( peynirli yapmak isterseniz)
*kızartmak için sıvı yağ ( 2 su bardağı ideal)

Mayasız Pişi Yapılışı

Ve gelelim tarifine. Hemen genişçe bir kaba ılık suyumuzu, tuz ve sirkemizi döküp karıştırıyoruz. Ardından unumuzu yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz. Hamurumuz orta yumuşaklıkta olacak. Ve artık hamurumuzdan arzu ettiğimiz büyüklükte bezeler yapıyoruz.

Ben pişiyi ince ve çıtır sevdiğim için bezeleri de ince açtım. İsteyen daha kalın da açabilir. Sade yapmak istiyorsanız bezeleri yuvarlakça açıp bırakıyoruz. Peynirli yapmak istiyorsak da içlerine peynir yerleştirip kenarlarına da hafif fırçayla su sürerek (açılmaması için) kapatıyoruz. Sonra aşağıdaki gibi pişiler kızarmak üzere hazır oluyor :)

mayasız ve yoğurtsuz pişi tarifi

Ve şimdi sıra geldi kızartmaya. Tavaya döktüğümüz kızgın sıvı yağda pişilerimizi ara ara çevirerek kızartıyoruz. Mis gibi çıtır çıtır pişilerimiz hazır!!! Umarım beğenmişsinizdir. İster kahvaltıda ister sahurda dilediğiniz gibi afiyetle yiyebilirsiniz. Ben akşam yaptım. Sabah iş yerinde arkadaşlarımla acısos eşliğinde afiyetle yedik :) O yüzden sunum resmim çok özentili olmayabilir gündüz çekemediğim için kusura bakmayınız :)

Bu arada mayalı pişi tarifime de bakmayı unutmayın :)

Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip etmeyi unutmayın :)

İnstagram: pembedunyammm
Pinterest: pembedunyammm
Facebook: Pembe Dünyam Blog

4 yorum:

  1. Ay şu an inanılmaz canım istedi yaaa.. Harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım çok pratik tavsiye ederim:)

      Sil
  2. Eline sağlık böyle şeyler yapmasını ve yemesini seviyorum ben :)

    YanıtlaSil

Post Top Ad