Post Top Ad

Kapadokya Deyince: Gamirasu Cave Hotel

Bebekle ikinci kez gelip de bu kadar eğlendiğimiz bir yer daha hatırlamıyorum sanırım :) Kapadokya aşıkları burada mı :) Geçen yılki Kapadokya maceramıza bu yıl yine kaldığımız yerden devam edelim o zaman... Sizi alıyorum, Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya'nın incisi Ürgüp'ün misler gibi havasını soluyacağınız Ayvalı Köyü'ne götürüyorum..


kapadokya otelleri

ürgüp otelleri

kapadokya havuzlu oteller


Mükemmel bir orman havası.. Yemyeşil ağaçlar.. Etraf 1000 yıllık tarihi dokunun izlerini taşıyor.. Kapadokya'nın ilk kaya oteli.. Ayrıca bölgenin 11. yy dan kalma Bizans Ortodoks Kilisesi barındıran tek oteli. Kiliseye hiç dokunulmamış.. Bizzat otel içerisinde ziyaret edip 1000 yıllık tarihi geçmişe doğru bir zaman yolculuğu yapabilirsiniz mesela. 







Otel toplamda 35 adet mağara odadan oluşuyor. Odalar sizi bambaşka bir atmosfere sürüklüyor. Çünkü herşey otantik ve nostaljik.. Herşey sizin için özel olarak seçilmiş.. Yatak örtüleri bile el işlemesi kaneviçe.. Odalarda özel aydınlatmalar var ve adeta ruhunuz dinleniyor.. Her odanın manzarası farklı açılarda.. Kimi açık yüzme havuzuna bakıyor.. Kimi mağara seyri yaşatıyor.. 


Kimi nefis dağ ve orman manzarasına hakim.. Bizimki de bu yıl Süperior Suite Oda'ydı ve perdeyi aralandırdığımda mis gibi yeşillik ve mağaraları görüyorduk :) Balkonumuz da yüzme havuzu manzaralıydı. Her gün sabah uyandığımda o manzaraya eşlik etmek müthiş geldi açıkçası. Ayrıca soğuk havalarda şömine keyfide bi başka olmuyor değil :)







Kahvaltılar bu yıl serpme.. Ve buranın serpme kahvaltı konusunda Türkiye'nin en iyi 10 brunch mekanından biri olduğunu ve bu konuda ödüllü olduğunu da hatırlatayım :) Kahvaltıda herşey organik.. Organik köy ürünleri kullanılıyor ve portakal suyuna kadar herşey elinizin altında.. Sıcaklar soğuklar, leziz peynir ve zeytin çeşitleri, meyve specialleri ve tatlılara kadar müthiş kahvaltılarına müptela olduğum doğrudur.. Hem sağlıklı hem de mis gibi organik..








Yemek konusunda da asla aç kalmazsınız. Çünkü kendilerine ait restoranlarında ciddi anlamda damak tadınıza uyan leziz yemekleriyle her gün farklı menülerine bayılacaksınız.. Bi mantar dolması yedim ki mesela tadı damağımda kaldı.. Testi kebapları meşhur mesela.. Ve daha birçok lezzet sayabilirim size.. 




Bizim ufaklık orda her yerdeydi.. Sürekli kedilerin köpeklerin peşinden koştuk :) Salıncaktan hiç inmedik.. Koştuk, yorulduk.. Sonra oturup yemyeşil doğayı seyrettik :) Ata bindik, deveye bindik.. Üstüne bide ATV ye bindik.. Bol adrenalinli günler geçirdik.. Ve aşırı da eğlendik.. Çoçuk açık havayı özlemiş resmen de haberimiz yokmuş :)










Otelde bir de yerden ısıtmalı açık yüzme havuzu var ki doğaya nazır.. Gerçekten ailecek gelinecek en güzel tatil beldelerinden.. Personele ayrıca burdan ne kadar teşekkür etsem az çünkü hiçbir isteğimizi ikiletmediler.. Temizlik gün aşırı yapılıyor ve hepsi o kadar güleryüzlü ki.. Sanki özel seçilmişler aşırı takdir ettik.. Geçen yılki ekiple aynı zaten.. O yüzden tanıdık yüzlerdi..


Süperior Suite odadan da özetle bahsedersek yine süper bir mağara oda.. Jakuzili ve hem orman hem de havuz manzaralı.. Geniş bir banyosu var.. Özel şömine köşesi var.. Güzel de bir balkonu var.. Detayları zaten resimlerde de göreceksiniz.. 


Özetle Kapadokya tatili düşünüyorsanız ve bu seneki rotanızda yer alıyorsa muhakkak Ürgüp'ü ve Gamirasu Cave Hotel'i aklınızda bulundurun.. Çarşıya falan rahatlıkla aracınızla 15 dk da varıyorsunuz. Otel imkanları çok çok iyi ama benim için en önemlisi bebekli bir tatil yapacaksanız 7/24 süt ve çorba servisleri var.. Bu benim için en büyük yıldızı hak ettiğini gösteriyor zaten.. 


İyi tatiller :)

2 yorum:

Post Top Ad