Post Top Ad

Kolay Islak Kek Tarifi

Bugünn sabahın ilk siftahını bol çikolatalı nefis bir ıslak kek ile yaptım desem :) Dün geceden canım çok istiyordu aslında ama o kadar yorgundum ki Efe bey de sabahın 5 inde uyandırınca sağolsun ne yapsam ne yapsam derken girdim mutfağa sıvadım kolları :D Bol çikolatalı ve fındıklı, bol soslu ıslak kek sevenler hemen gelsin buraya.. Yemesi ayrı heyecanlı anlatması ayrı heyecanlı buyrun :)!!



kolay ıslak kek tarifi


Çikolatalı Islak Kek Malzemeler:


* 3 yumurta

* 1 su bardağı şeker

* 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 1 su bardağı un

* 2 yemek kaşığı kakao

* 1 paket kabartma tozu

*1 paket vanilya


Sosu için:


* 2 çay bardağı soğuk süt

* 2 yemek kaşığı kakao

*3 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzerine:

1 paket çikolata (80 gr) 


Kolay Islak Kek Yapılışı:


Öncelikle tüm kek malzemelerimizi (yumurta ve şeker başta olmak üzere) bir kapta çırpıp yağladığımız borcama döküyoruz ve 170 derecede pişiriyoruz. Yaklaşık 25 dakikada pişiyor kekimiz zaten :) Bu arada benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza hazırladığımız sostan birkaç kaşık ekleyip kıvamını biraz açıyoruz. 



bol çikolata soslu ıslak kek


Ardından kekimizin ilk sıcağı geçer geçmez üzerine hazırladığımız sosu kekimizin üzerine döküyoruz ve içine çekmesini bekliyoruz. Kek sıcak şerbet soğuk olacak. Un az olduğu için sosu çok çabuk çekiyor kek. Çok beklemiyorsunuz yani :)


Ve son olarak da benmari usulü erittiğimiz ve sosla biraz kıvamını açtığımız çikolatayı mis gibi kekimizin üzerine döküp yayıyoruz. Ve pastanelerdeki ıslak kekleri aslaa aratmayan nefis çikolata soslu ıslak kekiniz hazırr :) Ohhh afiyet olsunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad