Post Top Ad

Mobilleşen Dünyanın Baş Rol Oyuncusu : Akıllı Cep Telefonları



Günümüzde, mobilleşen hayata ayak uydurabilmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanmanın bir mecburiyet haline geldiği, ve bu trendin lokomotifinin de akıllı cep telefonları olduğu herkes tarafından kabul görmüş bir gerçektir. 



Akıllı telefonların ve beraberinde getirdikleri mobil uygulamaların günlük hayatımızda vazgeçilmez bir yeri var. Bundan 20 yıl öncesinde sadece “Alo” demek ve kısa mesajlar yazabilmek için kullandığımız cep telefonları bugün oturduğumuz yerden uçak bileti satın alabildiğimiz, fatura ödeyebildiğimiz ve hatta kredi başvurusu yapıp, onaylanan krediyi şubelerde sürünmeden kullanabildiğimiz mini minnacık bir bilgisayar haline geldi. Günlük hayat telaşesiyle yoğun olan bireyler için zaman elbette ki har vurup harman savuramayacağımız bir değer. Hal böyle olunca mobil telefon uygulamaları imdadımıza yetişiyor.

Örneğin Android işletim sistemi ile çalışan bir akıllı telefona sahip iseniz Android’in online uygulama mağazası olan Google Play her an elinizin altındadır.2 milyondan fazla uygulamanın bulunduğu Google Play’den 2016 birinci çeyrek döneminde (ocak-mart) yaklaşık  11.1 milyar uygulama indirme gerçekleşmiş. Google Play’de ücretsiz ve ücretli uygulamalar bulunduğunu da belirtmek gerekir. Ücretli uygulamaları Google Play indirim kampanyası sayesinde rahatlıkla indirebilirsiniz.


Birçok hayat kolaylaştıran özelliği ve uygulaması sayesinde hayatımızda büyük yer kaplayan akıllı telefonlar, neredeyse elimiz, ayağımız gibi olmuştur. İhtiyaç duyabileceğiniz her özelliği bünyesinde barındırması insanları akıllı telefon kullanmaya iten en önemli nedenlerden biridir. Sektördeki rekabet sebebiyle her geçen gün pek çok alanda hayatı kolaylaştırmayı hedefleyenuygulama sayısını arttıran ve arttırmaya devam edecek olan akıllı cep telefonları her derde deva mini cep bilgisayarı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedirler.

10 yorum:

  1. android kullanmıyorum ama annemden bakacağım :)

    YanıtlaSil
  2. artık onlarsız yapamıyoruz elimiz ayağımız gibi ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  3. biz de ergen modunda heryerde. Blogger olduğumuzu bilmeyen ne diyordur bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet ya kimbilir ne diyorlardır canım :D

      Sil
  4. Akıllı telefonları da akıllıca kullanmak lazım. Zira yakında boyun fıtığı olabilirim 😁

    YanıtlaSil
  5. iphone kullanıyorum ben ama google play'in de oldukça bol seçenekli ve güzel olduğunu biliyorum.. akıllı telefonlar olmasa da ne yapardık bilmiyorum ciddi ciddi..

    YanıtlaSil

Post Top Ad