Post Top Ad

Favorinizi Seçin: Altın mı Pırlanta Mı?

 Altının da elmasın kesilerek belirli formlarda tasarlanması ile elde edilen pırlantanın da tarihi çok eski çağlara dayanmaktadır. Yüzyıllardır insanlar, altını, gümüşü ve değerli taşları takı olarak kullanmışlardır. Modası geçmeyen takılar arasında gösterilen altın ve pırlanta takı modelleri zaman içerisinde farklı tasarımlar ve takı kullanımları ile hala en çok tercih edilen takı modellerinin başında gelmektedir. 



Günümüzde özellikle kadınlar, kıyafet kombinlerini modaya ve trendlere uygun stil sahibi hale getirmek ya da kombinlerine ışıltı ve hareketlilik katmak için farklı tasarımlardaki birçok altın veya pırlanta takıyı etkili biçimde kullanmaktadır. En sade, basit bir kıyafetler bile tercih edilen zarif ve ışıltılı takı modelleri ile ikonik bir kıyafete dönüşebilir. 


Oluşturulan kıyafet kombininde kıyafet seçimi ne kadar önemli ise kıyafetin rengi, kumaşın kalitesi ya da günlük hayatta veya resmi davetlerde kullanımı gibi birçok etkende aslında kullanacağınız takının tercihinde büyük rol oynamaktadır. Kıyafet kombinlerinin kurtarıcısı olan altın ve pırlanta gibi değerli takılar yanlış kullanılması durumunda kombininizi felaket bir görünüme sürükleyebilir. 


Altın ve Pırlanta Kolyelerin Farkı 


Günlük yaşantımızda, iş hayatında ya da özel davetlerde tercih edeceğimiz kıyafetlere göre kullanmak istediğimiz takılarda değişmektedir. 


Günlük yaşamda daha çok tercih edilen sade, abartısız kıyafet kombinlerinde, sadeliğimize seçeceğimiz takı modelleri renk ve hareketlilik katabiliriz. Özellikle son zamanların trendleri arasında olan altın zincir kolyeler, ya da ucunda tek bir sembol barındıran altın kolyeler can kurtarıcı olacaktır. Pırlanta kolye kullanmayı tercih edeceksek ise seçeceğimiz tek taşlı veya basit tasarımlardan oluşan kolyeler günlük yaşamın kıyafetlerine daha uygun olacaktır. 


İş hayatında ise daha etkisi daha güçlü, abartıdan uzak ve modern stiller yaratmamıza olanak sağlayacak takı modellerini tercih edebiliriz. Sade altın zincirler ile oluşturulan çoklu zincir kolye kombinleri toplantıda giyeceğiniz klasik düz renk bir gömleğe hareketlilik ve ışıltı katarak güçlü bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ya da yazın basit bir bluzun üstüne kışın ise kazağının üzerine takacağınız pırlantalar ise tasarlanmış kolyeler, pırlantanın gözalıcı ışıltısı ile etkili bir görünüm yaratmanıza yardımcı olur. 


Altın ve Pırlanta kolyeler arasındaki farkı doğru kıyafet kombinlerinde doğru kolye tasarımını kullanmanız belirler. Doğru takı modelini bulmak, seçmek birçok altın ve pırlanta kolye tasa-rımının arasında her ne kadar zor görünse de dikkat edeceğiniz birkaç nokta sizin için durumu oldukça kolaylaştırabilir. Oluşturduğunuz kıyafet kombininin rengi, kumaşın türü ve kesimi hatta yüz hatlarınız ve saç modeliniz hangi kolye modellerini seçmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır.


Düğünlerde En Çok Tercih Edilenler 


Kadınların en çok hayalini kurduğu, gelinliğinin içinde masal prensesleri gibi olacağı o büyük günde, görünüşlerine ışıltı ve zarafet katan takılar oldukça büyük önem taşımaktadır. Gelinliğin kesimine, tarzına veya yaka, kol, kumaş gibi detaylarına uygun olarak seçilecek takı modeli ile gelinler en özel günlerinde kusursuzluğu yakalayabilirler. Düğünlerde en çok tercih edilen takı modelleri arasında altın veya pırlanta kolye, küpe modelleri gelmektedir. 


Zarafetin sembolü haline gelen pırlantanın ışıltısı, diğer bütün değerli taşlara nazaran daha çok tercih edilmektedir. Bütün gözler ve ışıklar gelinin üstündeyken görkemiyle ışıldayan pırlantalar gelinlerin ihtişamına ihtişam katıyor. 


Gelinlikler ile kullanılacak takı modelinin kullanımını belirleyen en önemli faktörlerin başında gelinliğin kesimi ve modeli yer alıyor. Straplez, kalp yaka ya da ince askılı gelinlik modellerinde, gelinliğin kumaşına veya dekolte açıklığına göre seçilen altın veya pırlanta kolyeler, dekolte kısmındaki açıklığa doluluk, renk ve ışıltı kattığı için düğünlerde en çok tercih edilen takı olarak yerini almaktadır.


Kayık yaka, kapalı yaka ya da tek omuzlu gelinlik tercih eden gelinlerin ise en çok kullandıkları takı modellerinin başında ise küpeler gelmektedir. Gelinin omuz kısmındaki detayların yoğunluğuna göre seçilecek tek bir pırlantadan oluşan tek taş küpe veya inci bir küpe oluşabilecek abartılı görüntünün önüne geçerek gelinlik ile bütünlük içerisinde sade ama şık bir etki yaratacaktır. Yine omuz kısmı sade tasarlanmış gelinliklerde kullanılacak değerli taşlarla kaplı iddialı küpeler ya da özel tasarımlı altın küpeler ile ışıltı ve hareketlilik eklenerek görünüşünüze daha da ihtişam katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad